Paška podal trestné oznámenie na Sulíka, Matoviča a Lipšica

Šéf parlamentu Pavol Paška (Smer) podal v stredu na Generálnej prokuratúre v Bratislave trestné oznámenie za trestný čin ohovárania a trestný čin krivého obvinenia na poslancov Richarda Sulíka (SaS), Igora Matoviča (OĽaNO) a Daniela Lipšica (Nova).

12.11.2014 17:07
Pavol Paška Foto: ,
Predseda parlamentu Pavol Paška
debata (65)

Paška svoj krok zdôvodnil „vlnou mediálnych útokov a lživých obvinení“ po kauze predraženého nákupu CT pre piešťanskú nemocnicu. Informoval o tom hovorca šéfa Národnej rady Pavel Chovanec.

V reakcii na otázku novinárov Paška uviedol, že „poslanci Sulík, Matovič a Lipšic vo svojej politickej nemohúcnosti nie sú schopní ponúknuť reálnu alternatívu pre Slovensko a preto, pravdepodobne cielene a koordinovane zneužili kampaň pred komunálnymi voľbami so zámerom vytvoriť o mne obraz skorumpovaného predstaviteľa strany Smer, ako aj ostatných kandidátov strany Smeru na primátorov, starostov v sobotňajších komunálnych voľbách“.

Opakovane tvrdili, že Pavol Paška organizoval a ovplyvňoval nákup CT prístroja v neziskovej organizácii nemocnice v Piešťanoch, a že je majiteľom dodávateľskej firmy Medical Group a.s. Ďalej Pašku obvinili, že z tohto obchodu získal neoprávnený prospech jeden milión eur že je skrytý v schránkovej firme sídliacej na Belize, spolu so spoločnosťou Penta.

"Žiadna dodávka CT prístroja dodnes nebola realizovaná, nebol vyplatený ani jeden cent. Je preukázateľné, že nie som vlastníkom Medical Group a.s. a nevlastním a nikdy som nevlastnil žiadnu schránkovú firmu na Belize a ani nikde v daňových rajoch, čo som aj niekoľkokrát čestne vyhlásil, uviedol Pavol Paška.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné oznámenie #Richard Sulík #Daniel Lipšic #Pavol Paška #Igor Matovič