Novým štátnym tajomníkom rezortu zdravotníctva je Mário Mikloši

Novým štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva (MZ) sa stal doterajší riaditeľ Sekcie zdravia na MZ Mário Mikloši. Do funkcie ho vo štvrtok vymenovala vláda na návrh čerstvého ministra zdravotníctva Viliama Čisláka.

20.11.2014 15:48
Mário Mikloši Foto: ,
Mário Mikloši je novým štátnym tajomníkom ministerstva zdravotníctva.
debata (3)

Ten pôvodne navrhoval na tento post riaditeľa prešovskej fakultnej nemocnice Radoslava Čuhu. Mikloši vystrieda vo funkcii štátneho tajomníka práve Čisláka, ktorý po odstúpení Zuzany Zvolenskej zasadol do kresla šéfa rezortu začiatkom novembra.

Minister sa pre iného štátneho tajomníka rozhodol po vzájomnej dohode s Čuhom. Dôvod, prečo voľba padla na Milkošiho, vysvetľuje jeho kvalitami. "Ja s ním spolupracujem veľmi často, je to odborník, človek na pravom mieste. Bude to veľký prínos pre ministerstvo zdravotníctva,“ uviedol Čislák. Podotýka pritom, že Mikloši pracoval na MZ aj za čias ministra Rudolfa Zajaca či Ivana Uhliarika

Mikloši vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. V hlavnom meste začínal aj svoju profesionálnu kariéru. V rokoch 1992 až 1995 pôsobil na Urologickej klinike v Dérerovej nemocnici s poliklinikou, neskôr pracoval v Holandsku. Po roku pôsobenia za hranicami sa vrátil späť do bratislavskej nemocnice (1996 až 2009). V rokoch 2003 až 2009 tu pracoval na čiastočný úväzok. Pomedzi to stihol v roku 2003 a 2004 šéfovať nemocnici v Malackách, v nadchádzajúcich rokoch postupne pôsobil na MZ, Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou či v ambulancii, v ktorej pracuje doteraz. Riaditeľom Sekcie zdravia na MZ sa stal v roku 2011.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #Viliam Čislák #Mário Mikloši