Nákup CT vyšetruje polícia, začala trestné stíhanie

Nákup CT zariadenia pre piešťanskú nemocnicu začala vyšetrovať polícia. Potvrdil to šéf Národnej kriminálnej agentúry Daniel Goga.

21.11.2014 16:31
debata (29)

„Môžem potvrdiť, že bolo vydané uznesenie o začatí trestného stíhania vo veci,“ povedal pre portál Aktualne.sk. Vyšetrovanie sa podľa Gogu vedie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

Podozrivý nákup CT-zariadenia pre piešťanskú nemocnicu už stál kreslá ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú a podpredsedníčku parlamentu Renátu Zmajkovičovú. Cez víkend, počas volebnej noci, ohlásil svoj odchod aj šéf parlamentu Pavol Paška. (Viac v článku Paška odstupuje z funkcie predsedu parlamentu, nebude ani poslanec)

K výmene došlo aj v správnej rade nemocnice, kde okrem iného sedel raper a doktor práva Michal Ego Straka. Nemocnica pracuje na tom, aby kúpnu zmluvu na zariadenie zrušila. A to aj napriek tomu, že šéfka nemocnice Mária Domčeková si za tendrom stojí.

Na celú kauzu upozornila televízia Markíza pred niekoľkými týždňami. Odvtedy sa vynorilo viacero nákupov, keď štátne zdravotnícke zariadenia nakupovali prístroje nie priamo výhodne.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #nemocnica #Piešťany #ČT