Pellegrini: V parlamente zavládne väčší pokoj, budem hľadať zhody s opozíciou

Práca predsedu parlamentu nie je jednoduchá a Peter Pellegrini, ktorý na tomto poste nahradí Pavla Pašku, má pred ňou podľa vlastných slov rešpekt.

25.11.2014 13:29
Peter Pellegrini, Juraj Draxler Foto: ,
Odchádzajúci minister školstva Peter Pellegrini (vľavo) so svojím nástupcom Jurajom Draxlerom.
debata (15)

„Myslím si však, že v parlamente zavládne väčší pokoj. Bol by som rád, keby v parlamente boli diskusie názorové a ideologické, nie osobné a vulgárne,“ povedal odchádzajúci minister školstva Peter Pellegrini, ktorého predseda vlády Robert Fico navrhol na pozíciu predsedu parlamentu.

„Budem sa snažiť čo najmenej prijímať jednostranné rozhodnutia a budem sa snažiť uzatvárať dohody aj s poslancami opozície. Chcel by som viesť parlament konsenzuálnejšie, aby sme aj s opozíciou našli zhody,“ dodal Pellegrini, pred ktorým stojí napríklad výzva pripraviť parlament na predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európy.

Pellegrini je s voľbou Draxlera spokojný

V súvislosti s odchodom z čela rezortu školstva povedal, že je spokojný s voľbou svojho nástupcu – bývalého štátneho tajomníka Juraja Draxlera. „Teším sa, že sa mi podarilo splniť sľub pedagógom, a to nielen v prípade jednorazových odmien, ale že aj v roku 2015 im budú zvýšené tarifné platy o päť percent,“ povedal Pellegrini a dodal, že na ministerstve je ešte čo robiť, no verí, že nový minister zabezpečí kontinuitu.

Pellegrini na záver dodal, že bude školstvu pomáhať, kde bude môcť. „Mnohé veci prejdú do parlamentu, napríklad nová legislatíva týkajúca sa školstva. Budem nápomocný aj z tejto strany,“ uviedol Pellegrini.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #školstvo #Peter Pellegrini #Juraj Draxler