Poslanec Juraj Miškov zakladá stranu SKOK

Nezaradený poslanec NR SR Juraj Miškov zakladá novú politickú stranu SKOK. Plný názov bude Slovenská občianska koalícia. Miškov už požiadal ministerstvo vnútra o registráciu. Jej vznik by mal oficiálne oznámiť na budúci týždeň.

27.11.2014 12:10
Juraj Miškov Foto:
Juraj Miškov
debata (80)

Nová strana by mala byť liberálno-občianska. Mali by do nej mali vstúpiť viacerí politici, ale aj známe tváre, ktoré doteraz v politike nepôsobili. „Keď som v roku 2009 vstupoval do politiky ako úspešný podnikateľ, chcel som pomôcť vytvoriť zo Slovenska prosperujúcu krajinu. Obetoval som tomu súkromie, veľa času, energie a vlastných peňazí. Pre svoj sen som pripravený urobiť všetko. Verím, že takých nás je na Slovensku dosť,“ povedal vo štvrtok poslanec NR SR Juraj Miškov.

Miškov má do 22. mája 2015 čas, aby zozbieral 10-tisíc podpisov občanov, ktoré sú potrebné na registráciu. Ministerstvo vnútra dovtedy neprijme a nezverejní oznámenie iného prípravného výboru s názvom strany alebo skratkou, ktorá by bola zhodnou s názvom strany alebo skratkou vo zverejnenom oznámení.

Nerozhodne ani o registrácii strany s názvom strany alebo skratkou zhodnou s názvom Miškovovej strany a ani nevykoná zmenu názvu zaregistrovanej strany alebo skratky v registri strán v prípade, ak sa názov strany alebo skratka nelíši od názvu strany alebo skratky uvedenej vo zverejnenom oznámení.

Zo SaS do NOVA

Miškov spolu so štyrmi poslancami NR SR Jozefom Kollárom, Danielom Krajcerom, Jurajom Drobom a Martinom Chrenom odišli 23. septembra z hnutia NOVA. Liberáli sa do parlamentu dostali na kandidátke SaS. Z nej vystúpili 16. apríla 2013. Vtedy zo SaS vystúpilo päť poslancov NR SR a približne 75 členov.

Následne oznámili, že zakladajú liberálnu platformu Liberálna dohoda, ktorá mala fungovať ako občianske združenie. Piati poslanci potom 25. mája vstúpili do hnutia Daniela Lipšica NOVA, kde vytvorili Liberálnu frakciu. Tá zanikla v júni na návrh predsedu strany Daniela Lipšica.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Miškov #SKOK