Pojednávanie so Sergejom S. pokračuje záverečnými rečami

Záverečnými rečami pokračuje pojednávanie so Sergejom S. a jeho synom Alexandrom S. pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku. Muži sú obžalovaní z uplácania bývalej riaditeľky daňového úradu v Šamoríne Márie Z.

28.11.2014 10:33
debata (5)

Na poslednom pojednávaní 11. novembra senát Špecializovaného trestného súdu vyhovel žiadosti obžalovaných na prepustenie z väzby. Keďže prokurátor podal sťažnosť, o väzbe musí rozhodnúť Najvyšší súd SR, ktorý tak zatiaľ neurobil. Obaja boli preto na pojednávanie predvedení z väzby. Rozsudok by mal padnúť 3. decembra.

Sergej S. so synom Alexandrom čelia obžalobe z uplácania bývalej riaditeľky daňového úradu v Šamoríne Márie Z. za to, že zabezpečí bezproblémové vyplácanie nadmerných daňových odpočtov pre ich firmy.

Účtovníčka použila časť peňazí na sponzorovanie Smeru

Podľa údajnej dohody mala dostávať desiatok z nadmerných daňových vratiek, čo jej celkovo vyšlo na 290-tisíc eur, z ktorých si 50-tisíc prevzala. Mária Z. na pojednávaní všetko potvrdila. Rovnako priznala, že jej dal Sergej S. 33-tisíc eur, ktoré odovzdala ako sponzoring pre stranu Smer, aby sa stala šéfkou daňového úradu.

Aj Ľubomír S., bývalý spoločník Sergeja S., na súde tvrdil, že sprostredkovane vedel o tom, že jej pomohol k funkcii. “On (Sergej S.) za Máriu Z. zaplatil nejaké peniaze. Práve tento svedok dal polícii medializovanú nahrávku z kancelárie Sergeja S., kde si údajne s daniarkou dohadovali podrobnosti, ako si preberie províziu. Obžalovaný podnikateľ Sergej S. podľa jeho bývalého obchodného partnera korumpoval pracovníkov viacerých daňových úradov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #súdny proces #Sergej S. Alexander S.