Vnútro plánuje súťaž na teréniaky za 3,2 milióna eur

Ministerstvo vnútra ide obstarávať väčšie terénne autá. Kúpiť plánujú približne 77 vozidiel triedy SUV G2 off-road.

29.11.2014 09:27
debata (4)

Hodnotu tendra odhadli na 3,2 milióna eur. Vyplýva to z predbežného oznámenia, ktoré rezort zverejnil vo Vestníku verejného obstarávania.

Hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov uviedol, že vozidlá obstarávajú pre políciu, hasičov, horskú službu a ďalšie útvary rezortu, ktoré potrebujú vymeniť opotrebované automobily. Ministerstvo vnútra z pozície centrálnej obstarávacej organizácie tieto autá súťaží aj pre ďalšie rezorty či štátne úrady.

Rezort ministra Roberta Kaliňáka na jeseň uzavrel tender na nákup triedy SUV, teda na menšie terénne autá. V súťaži s hodnotou viac ako 17 miliónov eur uspeli značky Hyundai, Kia a Volkswagen. S ich importérmi podpísalo ministerstvo rámcové dohody na štyri roky.

Kupovať chcú približne 500 automobilov, a tiež pre viaceré rezorty. Automobilky ponúkli štátu modely Hyundai ix35, Kia Sportage a Volkswagen Tiguan. „Kúpne zmluvy budú uzatvorené v najbližších dňoch,“ dodal Lazarov.

Obmena vozového parku rezortu vnútra sa týka viacerých automobilových tried. Okrem terénnych áut menili aj vozidlá nižšej strednej triedy. Napríklad policajti dostali na jar 740 vozidiel VW Golf za takmer 17 miliónov eur. Okrem toho kupovali aj vozidlá Kia a Hyundai a tiež menšie Peugeoty.

Ministerstvo mení aj dodávky a mikrobusy, dodávateľom bude v tomto segmente Porsche Slovakia s vozidlami VW Transporter a VW Crafter. Vyhodnotili aj tender na luxusnejšiu triedu, kde uspeli vozidlá Audi A4, Škoda Superb a Volkswagen Passat.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #terénne auto