Finančná zbierka by mala pomôcť štyrom detským klinikám

Organizátori Plesu v opere sa pri príležitosti 15. ročníka tohto podujatia rozhodli v spolupráci s Nadáciou Markíza vyhlásiť celoslovenskú finančnú zbierku na pomoc klinikám detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny, do ktorej sa môže zapojiť aj verejnosť.

17.12.2014 19:00
Hospitalizovaný detský pacient na jednom z... Foto:
Hospitalizovaný detský pacient na jednom z oddelení intenzívnej medicíny.
debata (4)

Prostredníctvom tejto zbierky môžu záujemcovia od 17. decembra do 23. januára poslať svoj príspevok štyrom špecializovaným zdravotníckym pracoviskám v Bratislave, Martine, Banskej Bystrici a Košiciach, pričom tak môžu spraviť zaslaním ľubovoľnej SMS správy v hodnote dvoch eur na číslo 829 alebo prostredníctvom finančného príspevku na číslo účtu 333 222 322/1111. Tieto príspevky zvýšia výťažok od hostí Plesu v opere, ktorý sa uskutoční 10. januára v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

„Nadácia Markíza a Ples v opere majú jeden spoločný cieľ. Pomáhať deťom. Podporujeme ich rozvoj a pomáhame aj v boji s nepriazňou osudu či inými zložitými životnými situáciami. A keďže výťažok z príspevkov hostí Plesu v opere tento rok poputuje práve na zlepšenie prístrojového vybavenia detských kliník intenzívnej starostlivosti, návrh organizátorov plesu na spoluprácu v rámci finančnej zbierky sme s radosťou prijali,“ uviedol na stredajšej tlačovej konferencii predseda Správnej rady Nadácie Markíza Michal Borec.

Pätnásty ročník Plesu v opere slávnostne otvorí úderom na gong britský spevák Rick Astley. Podujatie bude po prvý raz režírovať žena – Jana Burkiewicz, moderovať ho bude herečka Monika Hilmerová.

O program sa postarajú Miroslav Žbirka, Hex, Vidiek, Cigánski diabli s Katarínou Knechtovou, Miroslava Partlová, Mária Čírová, Anita Soul aj Svetlana Rymarenko z formácie Fragile.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ples v opere #Nadácia Markíza #finančná zbierka #detská klinika #anestéziológia