Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý.

21.12.2014 11:58
debata

Výnimkou je diaľnica D1 v úseku Liptovský Hrádok – Hybe – Východná – Važec a R3 Trstená – Tvrdošín a Sedliacka Dubová – Široká, ktoré sú pokryté čerstvým alebo kašovitým snehom do dvoch centimetrov. Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú taktiež zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

V Žilinskom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji sa miestami na povrchu vozoviek nachádza vrstva čerstvého až utlačeného snehu do päť centimetrov, informuje Slovenská správa ciest.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na priechodoch Podspády, Zbojská, Čertovica, Príslop, Donovaly, Besník, Fačkov, Šturec, Vrchslatina, Látky-Prašivá, Makov, Javorník, Vernár a Huty, Pusté Pole, Vyšehrad, Besník, Grajnár, Súľová je povrch vozovky pokrytý miestami čerstvým, kašovitým, resp. miestami utlačeným snehom do troch centimetrov.

Na ceste II/578 Skalka – Kremnica je na vozovke zľadovatený sneh. Miestami čerstvý, utlačený alebo kašovitý sneh do troch centimetrov je prevažne na strednom Slovensku, hlavne na severe a v severnej časti východného Slovenska.

Slovenská správa ciest upozorňuje tiež na silný alebo nárazový vietor v Haligovciach, Spišskej Starej Vsi, Pustom Poli, Starej Ľubovni, Banskej Štiavnici, Senci, vo Veľkom Mederi, v Malackách, Zavare, Šamoríne, Nových Zámkoch, Kremnici, Šali, Tatranskej Štrbe, Seredi, Leviciach, Štúrove, Dunajskej Strede a v Novom Mesto nad Váhom.

Úsek cesty I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo a horský priechod Šútovce sú uzavreté pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov a horský priechod Zbojská pre dopravu nad 3,5 tony. Pre nízke teploty sa na mokrých alebo vlhkých vozovkách môže vytvárať poľadovica.

debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #diaľnice