Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovenský sú zjazdné

Sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, informuje Slovenská správa ciest. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

22.12.2014 09:10
debata

V Žilinskom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji sa miestami na povrchu vozoviek nachádza vrstva čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem priechodov Podspády, Príslop, Donovaly, Vernár, Huty, Grajnár, Súľová, Čertovica, Šturec, Fačkov, ktoré majú povrch vozovky pokrytý miestami kašovitým snehom do troch centimetrov. Horské priechody Vrchslatina hlási zľadovatený sneh a Dobšiná čerstvý sneh do jedného centimetra.

Na ceste II/578 Skalka – Kremnica je na vozovke zľadovatený sneh, na cestách III. triedy v úsekoch Slaná Voda, Sihelné, Mutné, Vaňovka sa tvoria snehové jazyky. Pre oblasti Tatranská Štrba, Veľký Krtíš, Čebovce, Bytča hlásia silný alebo nárazový vietor.

Úsek cesty I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo a horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a horský priechod Zbojská pre dopravu nad 3,5 t.

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #rýchlostné cesty