Lyžiarske podmienky na Slovensku sa začali zlepšovať

Vďaka výraznému ochladeniu sa lyžiarske podmienky na Slovensku začali zlepšovať. Okrem toho zjazdovkám pomohli nové centimetre snehu, vo vysokohorských lokalitách pripadlo 15 až 20 centimetrov prašanu.

27.12.2014 11:20
debata

Počet upravených svahov je v porovnaní s minulými rokmi výrazne nižší, do prevádzky však pribudli ďalšie strediská. Okrem Chopku, Tatranskej Lomnice, Štrbského Plesa, Jakubkovej lúky, Roháčov a Litmanovej, môžu priaznivci zimných športov od dnes vyraziť na Donovaly, do Veľkej Rače, na Kubínsku hoľu, do Drienice, Bachledovej – DENY alebo na Krahule, kde je aj večerné lyžovanie.

V najbližších dňoch by k nim mali pribudnúť aj ďalšie, závisí to však od toho, ako rýchlo sa prevádzkovateľom podarí lyžiarske svahy technicky dosnežiť. Na Táloch plánujú sezónu otvoriť v utorok 30. decembra, v Závažnej Porube a v Strednici – Ždiar v nedeľu 28. decembra. V strediskách treba počítať s čiastočnou prevádzkou.

Veľmi dobré lyžiarske podmienky hlási stredisko Litmanová a Štrbské Pleso, v oboch strediskách je v priemere 40 centimetrov snehu. Veľmi dobré podmienky sú aj v stredisku Skicentrum Strednica – Ždiar, kde namerali 30 cm snehu. Dobré podmienky v Nízkych Tatrách hlásia strediská Opalisko – Závažná Poruba (30 – 50 cm), Chopok Juh (20 – 50 cm), Chopok Sever (20 – 40 cm) a Donovaly v lokalite Záhradište (10 – 20 cm).

ská Lomnica hlási dobré podmienky a 35 až 45 cm snehu, Jakubkova lúka má tiež dobré podmienky a namerali tam 35 až 40 cm. Bachledova – DENY hlási dobré podmienky a 30 cm. Dobré podmienky majú tiež strediská Roháče – Spálená (40 – 50 cm), Krahule (20 cm), Snowparadise Veľká Rača (25 – 30 cm), Skipark Kubínska hoľa (10 – 20 cm) a rovnako Drienica, kde hlásia 20 centimetrov sne­hu.

Počasie je podľa portálu jasné a mrazivé.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžiarske strediská