Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý, vlhký až mokrý okrem úseku D1 Svinia - Prešov - Košice a úsekov rýchlostných ciest v okolí Košíc, kde je povrch vozovky pokrytý miestami kašovitým snehom v hrúbke 1 cm.

08.01.2015 09:45
debata

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, informuje Slovenská správa ciest. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na mnohých miestach však pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm.

Horské priechody sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu v hrúbke 1 – 3 cm, horský priechod Huty do 5 cm, s výnimkou priechodov Chorepa a Makov, kde povrch vozovky je suchý a Dobšiná, Soroška, Vyšehrad, Besník, Šturec, Čertovica, Pusté Pole, Kremnické Bane, Ďurďošík, Klenov, Pezinská Baba, Dargov, ktorých povrch je vlhký až mokrý. Na horských priechodov Zbojská, Grajnár a Súľová je zľadovatený sneh do 1 cm.

Miestami zľadovatený sneh v hrúbke cca 1 – 3 cm sa vyskytuje na úsekoch ciest I/72 horský priechod Zbojská, II/533 Grajnár a Súľová, II/535 Palcmanská Maša – Sykavka, II/548 Štós – Smolník, II/549 Mníšek nad Hnilcom – Úhornianske sedlo a na cestách III. triedy v lokalitách Bytča, Štós, Čebovce, Moldava nad Bodvou, Veľký Krtíš, Mníšek, Spišská Nová Ves, Čaňa, Slovenské Kľačany.

Snehové reťaze pre všetku dopravu je potrebné použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko – Bystrá. V lokalite Brodno je pre silné sneženie znížená viditeľnosť do 100 m. Na cestách II. a III. triedy v okrese Tvrdošín sa tvoria snehové jazyky a záveje.

Horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a Zbojská pre vozidlá nad 3,5 t. Cesta I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo je tiež uzatvorená pre vozidlá dlhšie ako 10 m. V okresoch Dolný Kubín, Trstená, Námestovo padá mrznúci dážď a tvorí sa poľadovica.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #diaľnice #cesta