Miškov vyzýva na neúčasť v referende, na kampaň dá 50-tisíc

Prípravný výbor Slovenskej občianskej koalície (SKOK!) bude organizovať kampaň k referendu, ktoré iniciovala Aliancia za rodinu.

21.01.2015 13:29
Miškov Foto: ,
Juraj Miškov.
debata (119)

SKOK! ľudí vyzýva na neúčasť v plebiscite, keďže presadzuje hodnoty, ako sú rešpekt, úcta a tolerancia a domnieva sa, že referendum je v rozpore s týmito hodnotami a vnáša do spoločnosti zbytočnú polarizáciu a nenávisť.

Mottom kampane bude slogan Zostať doma nie je hriech doplnený citátmi z evanjelií – podľa Matúša – Nesúďte, aby ste neboli súdení, podľa Marka – Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého a z prvého Jánovho listu – Boh je láska. Zakladateľ strany SKOK! Juraj Miškov do bilbordovej a tlačovej kampane investuje z vlastných osobných prostriedkov 50-tisíc eur.

„Referendum nerešpektuje práva menšín, nerešpektuje práva istej skupiny ľudí. Preto sa my na referende nezúčastníme,“ povedal dnes novinárom Miškov. Kampaňou chce SKOK! Aliancii za rodinu nastaviť zrkadlo. „Aby sa diskusia vrátila k hodnotám, aby nebola iba o chamtivých homosexuáloch, ktorí chcú ukradnúť dieťa, aby sa kampaň nezakladala na nepravdách,“ spresnil Miškov.

Poslanec NR SR Daniel Krajcer pripomenul, že bez ohľadu na úspech alebo neúspech referenda sa nič na právnom stave nezmení. Vzťah muža a ženy už je zakotvený v ústave a adopcie osobami rovnakého pohlavia podľa zákona nie sú možné. „Dochádza k neprimeranej polarizácii spoločnosti a konfliktom. Sme zásadne proti tomu, aby sa na Slovensku útočilo proti akejkoľvek skupine obyvateľstva a aby akákoľvek skupina obyvateľstva bola ostrakizovaná, bezdôvodne napádaná a vypudzovaná z prostredia spoločnosti,“ konštatoval.

Poslanec NR SR Jozef Kollár dodal, že SKOK! sa odmieta zúčastniť na referende, ktoré je v princípe referendom o základných občianskych právach, o ktorých by hlasovanie nikdy nemalo byť. Inštitút referenda si SKOK! podľa Kollára váži. „Budeme otvárať diskusie o sfunkčnení inštitútu referenda. Ide o zníženie kvóra pre platnosť referenda. Zároveň musíme nájsť mechanizmus, aby výsledky referenda boli pre parlament záväzné,“ uzavrel Kollár.

119 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Miškov #SKOK #referendum o rodine