Po D1 sa rútil 235 km/h, prišiel o vodičský

Cestný pirát z východného Slovenska, ktorého polícia chytila minulú stredu, sa pred siedmou hodinou večer rútil po diaľnici D1 v smere z Košíc do Prešova rýchlosťou 235 kilometrov za hodinu. Najvyššiu povolenú rýchlosť prekročil o 105 km/h. Staršie BMW 335i s košickou poznávacou značkou šoféroval 37-ročný Prešovčan.

27.01.2015 12:15
debata (23)

Podľa košického krajského policajného hovorcu Alexandra Szabóa „zastavený a kontrolovaný vodič sa dopustil porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom v zmysle zákona o cestnej premávke. Policajná hliadka mu na mieste zadržala vodičský preukaz“. Keďže Prešovčan vysoko prekročil rýchlosť, polícia bude jeho priestupok riešiť v správnom konaní, kde mu hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz šoférovania až do troch rokov. Vodičovi alkohol v krvi nezistili.

Podľa diaľničnej polície je to v tomto roku zatiaľ najvyššia nameraná rýchlosť v Košickom kraji a zrejme aj na Slovensku, no v minulosti už nachytali viacero hriešnikov, ktorí neváhajú uháňať po diaľnici viac ako dvestovkou. Prešovčan na BMW tak prekonal aj 23-ročného Banskobystričana, ktorý minulý týždeň na luxusnom Porsche Cayenne na úseku diaľnice D1 medzi Bratislavou a Trnavou uháňal rýchlosťou 189 kilometrov za hodinu. Aj jemu na mieste zadržali vodičský a hrozí mu rovnaký trest ako vodičovi z bavoráka.

Zatiaľ najväčšie prekročenie rýchlosti má na rováši 22-ročný mladík z obce Jabloň v okrese Humenné. Ten sa v júli minulého roka rútil na športovom BMW Z4 cez obce Koškovce a Hankovce vyše 240-kilometrovou rýchlosťou a svojou divou jazdou sa pochválil aj na sociálnych sieťach. Navyše porušil viacero dopravných predpisov. Na základe videa začala voči nemu konanie aj polícia. Šialená jazda ho stála vodičský.

V auguste 2014 polícia zadržala ďalšieho mladého, 29-ročného, muža z okresu Humenné, ktorý si cestu pomýlil z pretekárskym okruhom. Cestný pirát, ktorý bol polícii už predtým dobre známy, sa na Ferrari s českými poznávacími značkami rútil po rýchlostnej ceste R1 smerom na Nitru rýchlosťou 258 kilometrov za hodinu. Pritom za posledných päť rokov porušil dopravné predpisy desaťkrát.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #vodič #rýchlosť #vodičský preukaz