Kiska vymenoval rektorov piatich vysokých škôl

Prezident Andrej Kiska vymenoval rektorov piatich vysokých škôl. Menovacie dekréty si v Prezidentskom paláci prevzali Ferdinand Daňo z Ekonomickej univerzity v Bratislave, Karol Mičieta z Univerzity Komenského v Bratislave, Jana Mojžišová z Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Stanislav Stankoci z Vysokej školy výtvarných umení a Marek Storoška z Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove.

29.01.2015 15:18
Daňo, Mičieta, Mojžišová, Stankoci, Storoška Foto: ,
Noví rektori vysokých škol, ktorých vymenoval do funkcie prezident Andrej Kiska. Na snímke zľava: Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo, rektor Univerzity Komenského v Bratislave Karol Mičieta, rektorka Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach Jana Mojžišová, rektor Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave Stanislav Stankoci a rektor Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM SLovakia v Prešove Marek Storoška.
debata (5)

Prezident zablahoželal rektorke a rektorom k menovaniu do funkcie a poprial im veľa úspechov pri zvyšovaní kvality vzdelávania mladých ľudí a zlepšovaní mena celého vysokého školstva.

„Všetci vieme, že vzdelávanie na Slovensku potrebuje výrazné zmeny, aby mohlo napredovať na ceste za najlepšími. Zmeny v kvalite pripravenosti absolventov, v kvalite vedy a výskumu aj v kvalite vyučujúcich. Zmeny v organizácii, financovaní a akreditačných procesoch,“ povedal Kiska a zároveň spomenul aj prípad, keď sa zamestnávateľ v inzeráte rozhodol otvorene pomenovať školy, ktorých absolventi mu nevyhovujú. „Myslím si, že nie je dôvod hnevať sa na to. Naopak, považujem to za zaujímavý fenomén a užitočnú spätnú väzbu, ktorá môže pomôcť tlaku na kvalitu vysokých škôl,“ dodal Kiska.

Úlohou rektorov je podľa Kisku byť na čele zmien pri zlepšovaní prípravy mladých ľudí na profesionálny život. Ako dodal, treba byť vzorom v tom, ako má vyzerať moderné vzdelávanie a ústretový prístup k študentovi.

Rektorom zaželal odvahu pravdivo pomenovať nedostatky a mať dostatok vôle ich naprávať. „Želám školám, aby ich ocenili nielen študenti a pedagógovia, ale aj budúci zamestnávatelia absolventov,“ povedal prezident a dodal, že od rektorov očakáva nastavenie kvalitatívnej latky tak prísne, aby sa nedala podliezť.

Noví rektori

  • Ferdinand Daňo

    Ekonomická univerzita v Bratislave

  • Karol Mičieta

    Univerzita Komenského v Bratislave

  • Jana Mojžišová

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Stanislav Stankoci

    Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave

  • Marek Storoška

    Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove

5 debata chyba
Viac na túto tému: #vysoké školy #rektori #Andrej Kiska