Lajčák hovoril s Bidenom o kríze na Ukrajine

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák sa stretol vo Washingtone s viceprezidentom USA Joem Bidenom a diskutovali o názoroch Slovenskej republiky na ukrajinskú krízu.

30.01.2015 18:34
Miroslav Lajčák Foto: ,
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.
debata (195)

Ako informoval Tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí, Lajčák sa s Bidenom stretol vo štvrtok večer v Bielom dome v rámci prijatia predstaviteľov niekoľkých európskych krajín a v predvečer konferencie o Východnom partnerstve EÚ, ktorú vo Washingtone organizuje Atlantická rada a lotyšské predsedníctvo EÚ.

„Témou nášho rozhovoru bola Ukrajina. Spojené štáty ako náš spojenec, dávajú jasne najavo, že si robia starosti z vývoja situácie na východe Ukrajiny a chcú počuť názory európskych partnerov na to, ako túto situáciu riešiť,“ uviedol šéf slovenskej diplomacie. „Oceňujem, že sa Joe Biden pýtal, ako vidíme situáciu a východiská z nej my. Oceňujem aj mieru záujmu a rozsah znalostí, ktoré k téme ukázal. Bola to naozaj hĺbková výmena názorov,“ dodal Lajčák.

Lajčák bude ešte v piatok o Ukrajine a vývoji vo východnom susedstve Európskej únie diskutovať aj s účastníkmi konferencie Atlantickej rady s názvom Smerom k transatlantickej stratégii pre východ Európy. Šéf rezortu diplomacie sa na záver svojej návštevy vo Washingtone stretne s poradkyňou amerického prezidenta Baracka Obamu pre národnú bezpečnosť Susan Riceovou.

195 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Miroslav Lajčák #Ukrajina