Samosprávy môžu do 25. februára žiadať o dotáciu na škôlky

Samosprávy môžu do 25. februára do 24:00 žiadať o dotáciu na prístavbu, výstavbu a rekonštrukciu priestorov pre materské školy a zariadenia školského stravovania pri škôlkach.

31.01.2015 19:04
debata (1)

Ako ďalej informuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), pri predkladaní žiadostí rozhoduje dátum na poštovej pečiatke. Zámerom ministerstva školstva, ktoré výzvu vyhlásilo v spolupráci so združením, je prispieť k rozšíreniu kapacít materských škôl. Takisto chcú do roku 2020 postupne dosiahnuť 95-percentnú účasť detí vo veku štyri až päť rokov na predprimárnom vzdelávaní v materských školách. Najvyššia dotácia pre žiadateľa na jednu triedu vrátane vybavenia je 15-tisíc eur, najvyššia 100-tisíc eur.

Pri posudzovaní žiadostí o poskytnutie dotácie sa bude prihliadať na aktuálny počet nevybavených žiadostí o prijatie detí do materských škôl, ktoré sú uvedené v prílohe výzvy. Podrobnosti o predkladaní žiadostí a poskytnutí dotácií sa nachádzajú na stránke.

"Dotáciu je možné poskytnúť mestám a obciam, ktoré pred vyhlásením výzvy nečerpali finančné prostriedky na rozšírenie kapacít materskej školy z prostriedkov Európskej únie na objekt, ktorý je predmetom žiadosti o dotáciu,“ upozornil podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska Jozef Turčány.

Finančné prostriedky budú poskytnuté žiadateľom, ktorými sú mestá a obce, a to formou dotácie zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly ministerstva školstva. Celkovo je na tento účel vyčlenených 9,5 milióna eur, z toho deväť miliónov na kapitálové výdavky a 500-tisíc eur na bežné výdavky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #samospráva #ZMOS #materská škola