Pápež počas audiencie vyjadril podporu slovenskej cirkvi v obrane rodiny

Pápež František počas pravidelnej stredajšej generálnej audiencie na Námestí svätého Petra vo Vatikáne pozdravil cirkev na Slovensku a prítomných slovenských veriacich, pričom spomenul aj tému blížiaceho sa referenda o ochrane rodiny.

04.02.2015 12:59
pápež František Foto: ,
Pápež František sa zdraví s veriacimi na Námestí svätého Petra vo Vatikáne počas pravidelnej generálnej audiencii.
debata (23)

„Pozdravujem slovenských pútnikov a prostredníctvom nich túžim vyjadriť svoje uznanie celej slovenskej Cirkvi a povzbudiť všetkých, aby pokračovali v úsilí o obranu rodiny, životnej bunky spoločnosti,“ povedal pápež prítomným slovenským veriacim.

Pápež František spomenul blížiace sa referendum už koncom minulého mesiaca počas rannej omše v kaplnke Domu svätej Marty vo Vatikáne, ktorej sa zúčastnila skupina Slovákov. Išlo o 25 mladých ľudí študujúcich alebo pracujúcich v Ríme, ktorí sa podieľajú na živote Slovenskej katolíckej misie v Ríme.

Pápež v taliančine pozdravil slovenských veriacich a povzbudil ich k obrane rodiny.

Pápež vtedy vyjadril radosť z ich aktívnej účasti na živote Rímskej diecézy a tiež svoj záujem o súčasnú situáciu na Slovensku. Ocenil pozornosť, aká sa na Slovensku venuje úsiliu o ochranu hodnoty rodiny v súvislosti s pripravovaným referendom. Slovákov v tomto smere povzbudil k odvahe.

Referendu predchádzala petičná akcia, v ktorej Aliancia za rodinu vyzbierala okolo 400-tisíc podpisov. Prezident Andrej Kiska dal štyri otázky pre pochybnosť, či sa netýkajú ľudských práv, posúdiť Ústavnému súdu. Ten rozhodol, že tri z nich sú v súlade s ústavou. Následne prezident ľudové hlasovanie vyhlásil na 7. februára. Jeho uskutočnenie však kritizujú mnohé mimovládky a viacerí ústavní právnici hovoria, že otázky môžu diskriminovať menšiny.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #referendum o rodine