Frešo: Za nízku účasť môže priebeh kampane

Slovensko sa za posledné roky podľa SDKÚ zmenilo nielen ekonomicky a civilizačne, ale aj mentálne. Najväčším problémom však podľa strany naďalej zostáva nezamestnanosť a sociálna situácia.

08.02.2015 14:27
Pavol Frešo, SDKÚ Foto: ,
Predseda SDKÚ Pavol Frešo
debata (8)

Ako povedal v nedeľu predseda strany Pavol Frešo, treba však prijať aj fakt, že v tomto prostredí sa mení štruktúra rodín a domácností aj v dôsledku týchto pretrvávajúcich kľúčových problémov. Tomu bude SDKÚ-DS naďalej venovať svoju pozornosť. „Spoločnosť sa mení, ale je potrebné reagovať na tieto zmeny civilizovaným a kultúrnym spôsobom,“ povedal predseda SDKÚ Pavol Frešo.

Podľa neho sa pod nízku účasť podpísali okolnosti a priebeh kampane. „Nie je to víťazstvo, ale ani prehra podporovateľov či odporcov,“ uviedol predseda SDKÚ. Faktom je, že referendum je v zmysle zákonov neplatné, ale nemusí byť podľa neho zbytočným, ak sa dokáže dobre vyhodnotiť. Podľa SDKÚ by sme sa mali vyvarovať jeho čiernobielemu interpretovaniu.

Práve takáto interpretácia výsledkov referenda môže naďalej len zvyšovať napätie v spoločnosti. Dôležitá bude podľa SDKÚ úroveň a smer diskusie po referende. „Našou úlohou bude vytvárať a podporovať také legislatívne prostredie, v ktorom sa žiadna zo skupín nebude cítiť druhoradá a diskriminovaná, to je základ dialógu a vzájomného rešpektu,“ povedal Pavol Frešo. Podľa SDKÚ-DS aj páry žijúce v inom ako manželskom zväzku a aj ich deti musia mať podmienky, aby mohli v tejto krajine žiť spokojný a šťastný život. Podľa SDKÚ práve skončené referendum môže byť začiatkom cesty k serióznej a vážnej diskusii aj o registrovaných partnerstvách. „Inšpiráciu môžeme hľadať v susedných krajinách ako Rakúsku, Česku ale aj v Nemecku,“ uviedol Pavol Frešo.

"**Pozrite si, ako sa hlasovalo v jednotlivých mestách a

obciach**.":[http://volby.pravda.sk/referendum/]

{* sablona=„info­box_v_clanku“ } Čítajte všetky články na tému referendum 2015. { koniec-sablona *

8 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Pavol Frešo #referendum o rodine