Čarnogurský: Kiska výrokmi o Rusku poškodil záujmy Slovenska

Prezident Andrej Kiska vyhláseniami o účasti Ruska vo vojne na východe Ukrajiny poškodil podľa predsedu Slovensko-ruskej spoločnosti Jána Čarnogurského záujmy Slovenskej republiky.

25.02.2015 09:07
Ján Čarnogurský Foto: ,
Ján Čarnogurský.
debata (631)

Ako povedal Čarnogurský, prezident uviedol tento výrok bez akýchkoľvek dôkazov. „Vyslovil sa k dôležitej zahraničnopoli­tickej otázke v priamom protiklade k politike vlády. Obvinil z účasti vo vojne na Ukrajine náš spriatelený štát. Označil Rusko za účastníka konfliktu na Ukrajine, napriek tomu, že Európska únia aj Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe nepovažujú Rusko za bojujúcu stranu na Ukrajine,“ zdôraznil Čarnogurský.

Kiska v nedeľu počas návštevy Kyjeva povedal, že každý, kto nepodľahol ruskej propagande, nemôže mať pochybnosti o účasti Ruska na vojne na východe Ukrajiny. Prezident SR Andrej Kiska sa v nedeľu v Kyjeve zúčastnil na Pochode dôstojnosti, ktorý bol spomienkou na demonštrácie na Majdane spred roka. Ako povedal Kiska novinárom po tom, čo si pozrel výstavu dôkazov o ruskej agresii na Ukrajine, tento pohľad v ňom vyvoláva pocity rozhorčenia, pretože malá krajina sa musí brániť pred obrovskou krajinou. Kiska je presvedčený, že konflikt by už bol zažehnaný, ak by táto obrovská krajina nepomáhala v jeho roznecovaní.

631 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Andrej Kiska #Ján Čarnogurský #kríza na Ukrajine