Deti z Galileo School by na titulke Pravdy otvorili tému školských obedov

Ak by článok na titulnú stranu denníka Pravda písali žiaci z anglicko-slovenskej základnej školy Galileo School v Bratislave, jeho témou by boli školské obedy.

25.02.2015 11:54
exkurzia, Pravda, Galileo School Foto: ,
Žiaci z bratislavskej Galileo School na exurzii v denníku Pravda.
debata

Deti z dvoch tried školy na Dudvážskej ulici vo veku 13 až 14 rokov prišli na návštevu do redakcie Pravdy, aby zistili, aká je práca redaktora a ako sa vyrábajú noviny či webová stránka denníka. Pravdu poznajú, papierovú aj elektronickú verziu, a z debaty so šéfredaktorkou Norou Sliškovou vyplynulo, že vnímajú aj udalosti, ktoré sa doma či vo svete dejú. Z významných tém posledných dní spomenuli referendum, na ktoré by vraj väčšina z nich nešla, ani keby mohla, úplatky v zdravotníctve, ale aj aktuálnu streľbu v Uherskom Brode.

A potom dostali úlohu vymyslieť tému na titulnú stranu denníka Pravda. Messiho nepremenená penalta v Lige majstrov neprešla, ba ani článok o priemere známok v Galileo School. Jednoznačne vyhrala téma školských obedov, ktoré deťom zrejme príliš nechutia. Čo by bolo jeho súčasťou? Anketa so žiakmi aj učiteľmi o kvalite a chuti školských obedov, analýza vzoriek jedál zo školských jedální či pokus, keď by z rovnakého rozpočtu a surovín varil školský obed vychýrený šéfkuchár.

Ani jeden zo žiakov na otázku, či chce byť novinár, dnes v Pravde ruku nezdvihol. Ktovie, či po návšteve redakcie a po tom, čo možno téma školských obedov nezostane len námetom, niektorý z nich názor nezmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Galileo School