Za odseknutie hlavy odsúdili v Trnave len syna, otca oslobodili

Za brutálnu vraždu, pri ktorej páchatelia odsekli Danielovi Horváthovi hlavu, poslal Okresný súd v Trnave za mreže Attilu T. mladšieho na dvanásť rokov. Jeho otca súd odsúdil za ublíženie na zdraví a výtržníctvo na 13 mesiacov väzenia, spod obžaloby za obzvlášť závažný zločin vraždy ho oslobodil.

02.03.2015 10:52
debata (5)

Attila T. mladší bol v čase vraždy mladistvý, mal len sedemnásť rokov. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, odvolal sa proti nemu prokurátor, proti výške trestu aj Attila T. mladší. Ďalší obžalovaný Marcel B. je súdený v samostatnom procese.

Podnapitého Daniela Horvátha trojica páchateľov zbila tesne pred Vianocami roku 2012 po konflikte v bare v Žihárci v okrese Šaľa. Potom ho podľa obžaloby previezli na fúriku do domu Attilu T., kde mu sekáčom na mäso oddelili hlavu od tela. Podľa znaleckého posudku v tom čase ešte Horváth žil.

Jeho telo aj hlavu hodili do žumpy, po niekoľkých hodinách jeho telesné pozostatky previezli autom do ďalšej žumpy v Šoporni v okrese Galanta. Prokurátor v záverečnej reči označil túto vraždu za ohavný čin a žiadal pre obžalovaného Attilu T. staršieho trest odňatia slobody na 25 rokov a pre jeho syna Attilu T. mladšieho na 15 rokov, čo je v prípade mladistvého maximálny možný trest.

Súd Attilu T. staršieho oslobodil, podľa predsedu senátu nebolo preukázané, že čin spáchal. Príbuzný nebohého Ján Horváth označil dnešný verdikt súdu za výsmech spravodlivosti, nepozdávala sa mu výška trestu pre Attilu T. mladšieho, ani oslobodenie jeho otca.

Attila T. mladší v priebehu súdneho procesu vzal vinu na seba a tvrdil, že jeho otec a Marcel B. nemajú so skutkom nič spoločné. V záverečnej reči čin oľutoval a rodine zavraždeného sa ospravedlnil. Attila T. starší je na slobode, podľa dostupných informácií sa zdržiava v Holandsku.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #rozsudok