Senčáka po kauzách v zdravotníctve prepustili, opäť je na lukratívnom poste

Bývalý šéf služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martin Senčák, ktorého odvolanie žiadali lekári po prevalení nákupu predraženého CT v Piešťanskej nemocnici, sa po výpovedi dostal k veľmi lukratívnej pozícii.

10.03.2015 14:36
Martin Senčák Foto:
Bývalý šéf služobného úradu ministerstva zdravotníctva Martin Senčák teraz pôsobí ako zástupca riaditeľky Úradu pre zdravotnú starostlivosť.
debata (16)

Najnovšie sa Senčák stal zástupcom riaditeľky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, informuje denník Plus JEDEN DEŇ.

„Martin Senčák zahmlieva kauzy na ministerstve. Písomné upozornenia o problémovom verejnom obstarávaní predraženého CT nepreveril,“ upozorňovali lekárski odborári. Po necelom mesiaci sa prevalila ďalšia kauza ohľadom predražených jedál pre nemocnice, v ktorej opäť figuroval Senčák. Vláda ho už potom z postu vedúceho služobného úradu odvolala.

Len niekoľko týždňov po odvolaní sa však Senčák môže pochváliť lukratívnou pozíciou zástupcu riaditeľky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na miesto sa pritom dostal bez akejkoľvek konkurencie a výberového konania. Úrad argumentuje tým, že Senčák má odborné skúsenosti a prax. To, že bol z ministerstva odvolaný pre medializované kauzy, úradu neprekáža.

Podľa Transparency International podobné prípady zvyšujú skepsu verejnosti, že politické vyvodzovanie zodpovednosti je len naoko a vyhodení ľudia sa vracajú zadnými dverami na rovnako vysoké pozície.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Martin Senčák #kauza CT