Bugár: Populizmus nestačí, Slovensko potrebuje jasný program

Slovensko podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára musí opäť rásť. „Po období reforiem zavládlo pomerne dlhé obdobie stagnácie, ktorú vládna strana nazýva stabilizáciou,“ povedal v sobotu po rokovaní republikovej rady strany Bugár.

28.03.2015 11:32 , aktualizované: 14:11
Béla Bugár Foto: ,
Predseda strany Béla Bugár počas zasadnutia Republikovej rady strany Most-Híd.
debata (49)

Preto je podľa neho veľmi dôležité ukončiť vládu Smeru-SD, ktorá neurobila žiadne systémové zmeny pre zlepšenie života obyvateľov Slovenska.

„Len taká vláda, ktorej cieľom nebude moc, ale systémové zmeny v krajine, môže posunúť Slovensko dopredu,“ konštatoval Bugár. Ako reálnu alternatívu vládnej strany označil Bugár spoluprácu medzi stranami KDH, Sieť a Most. Programová blízkosť strán a schopnosť spolupracovať sú podľa jeho slov základné predpoklady pre fungujúcu vládu, ktorá môže vzniknúť po budúcoročných parlamentných voľbách.

„Vládny populizmus ani marketingové ťahy už nestačia. Slovensko potrebuje čitateľný program a odvahu stáť si za ním, aj keď neprináša okamžité výsledky. Most-Híd taký program má – Občianska vízia,“ povedal Bugár.

Líder opozičnej strany zdôraznil, že od roku 2006 vládne na Slovensku s krátkou prestávkou Smer-SD, ktorý nesie plnú zodpovednosť za množstvo problémov v krajine, akými sú napríklad rastúca šedá ekonomika či rozsiahla korupcia.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #parlamentné voľby #republiková rada