Žilinský kraj zasiahlo sneženie, na západe boli búrky

Celý žilinský kraj zasiahlo popoludní husté sneženie. Doprava bola komplikovaná najmä na horských priechodoch, kde uzavreli dopravu pre skrížené kamióny.

31.03.2015 16:00 , aktualizované: 22:46
sneh, počasie Foto: ,
Sneženie na severe Slovenska komplikovalo dopravu. Popoludní sa sneženie postupne zmenilo na hustý dážď.
debata (4)

Horský priechod Čertovica bol uzavretý pre nákladnú dopravu, popoludní ho sprejazdnili pre všetky druhy vozidiel. Uzavretý bol horský priechod Brestová, kde sa skrížili kamióny.

Horský priechod Šturec bol uzavretý pre vozidlá nad 10 metrov. Podľa informácií Zelenej vlny bol uzavretý aj horský prechod Donovaly pre všetky vozidlá, už sa dá prejsť osobným autom.

Okolo poludnia skrížené kamióny komplikovali aj prejazd úsekom Hriňová – Brezno, kde museli uzavrieť cestu. Dva kamióny sa skrížili aj medzi Vrbovým a Dolným Lopašovom. Mimo cesty skončil kamión pri Dolný Našticiach smerom z Bánoviec nad Bebravou.

Nehody boli aj v Bratislave

Klzké cesty sa zrejme podpísali aj pod nehody v Bratislave. K nehode došlo za obchodným centrom Bory Mall na kruhovom objazde pri Hornbachu, tvorili sa tam kolóny v oboch smeroch. Havária zablokovala ľavý pruh na Pražskej ulici v smere do centra.

Dopravu v hlavnom meste komplikovala aj nehoda na Vajnorskej ceste pri Poluse smerom von z mesta. K havárii došlo aj na križovatke ulíc Bajkalská – Trenčianska.

Záchranári pomáhali lyžiarom na Chopku

Horská záchranná služba v Nízkych Tatrách zasahovala popoludní pri viacerých udalostiach. O 13:00 požiadala cez tiesňovú linku o pomoc päťčlenná skupina lyžiarov, ktorí pri náhlej zmene počasia, pri silnom nárazovom vetre, snežení a takmer nulovej viditeľnosti uviazli v oblasti Lukovej. V tom istom čase uviazol aj český pár pod Konským Grúňom. Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby.

Záchranári z horskej služby požiadali o spoluprácu spoločnosť Tatry mountain resorts a s pomocou snežného pásového vozidla všetkých uviaznutých transportovali do staníc lyžiarskeho strediska Chopok, odkiaľ už pokračovali samostatne.

Následne prišla ďalšia žiadosť o pomoc pre troch poľských lyžiarov z 15-člennej skupiny. V dolnej časti Májovej muldy na nich pre silný nárazový vietor spadol strom. Dvaja muži mali vážne poranenia dolných končatín a žena utrpela poranenie hlavy s podozrením na poranenie chrbtice. Po zdravotnom ošetrení a zafixovaní ich na kanadských saniach transportovali do strediska Záhradky. Záchrannú akciu pritom komplikoval silný nárazový vietor a padajúce stromy, ktoré neustále ohrozovali členov skupiny a aj horských záchranárov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #havárie #sneženie