Smer ukazuje, že mu nejde o ľudí, ale o moc, tvrdí Bugár

Za najväčšiu chybu spôsobu vládnutia Smeru považuje Bugár mocenský štýl politiky. Našu krajinu trápi podľa Bugára množstvo dlhodobo neriešených problémov.

01.04.2015 10:26
Béla Bugár Foto: ,
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár.
debata (53)

Zodpovednosť za to nesie vládna strana Smer, ktorá je s krátkou prestávkou pri moci od roku 2006.

V sobotu uplynú tri roky od nástupu druhej vlády Smeru k moci. Podľa Bélu Bugára sú to premrhané roky, počas ktorých Slovensko stagnuje a dlhodobé problémy ľudí sa neriešia. „Vládny Smer ukázal počas troch rokov, že volebné heslá o istotách zostali len prázdnymi sľubmi. Nepriniesol totiž žiadne systémové riešenia pre kľúčové oblasti rozvoja našej krajiny,“ zhodnotil Bugár pôsobenie Smeru. Poukázal pritom na to, že mnohé opatrenia Smeru poškodili nielen súčasné, ale aj budúce generácie.

„Neustále zásahy do dôchodkového systému, zvyšovanie daní a odvodov, tolerovanie rozsiahlej korupcie, to sú len niektoré negatívne kroky tejto vlády,“ uviedol Béla Bugár. Na túto neschopnosť vlády doplácajú mnohé skupiny ľudí, ktorých životná úroveň sa zhoršuje resp. stagnuje. „Aj nedávny prípad reštrukturalizácie Váhostavu ukázal, že Smer nestojí na strane malých živnostníkov a podnikateľov, ale veľkých finančných skupín,“ doplnil Bugár.

Smer ukazuje, že mu nejde o ľudí, ale o moc

Za najväčšiu chybu spôsobu vládnutia Smeru považuje Bugár mocenský štýl politiky. Ten sa podľa neho prejavuje na všetkých úrovniach počnúc premiérom a končiac na miestnej a obecnej úrovni. „Smer ukazuje, že mu nejde o ľudí a pozitívne zmeny v prospech nich, ale len o moc. A to je na škodu všetkých,“ dodal Bugár. Politika, ktorú robí strana Most-Híd, je podľa neho založená na presadzovaní programových riešení.

„Máme kvalitný program Občiansku víziu, ktorá obsahuje množstvo konkrétnych opatrení na zlepšenie života ľudí,“ povedal o ich programe Bugár. Zároveň oznámil, že strana oddnes spúšťa kampaň na prezentovanie Občianskej vízie verejnosti, pričom na to využije rôzne nástroje vrátane osobných stretnutí po celom Slovensku.

Je potrebné v parlamentných voľbách 2016 ukončiť obdobie stagnácie

Béla Bugár je presvedčený, že Slovensko potrebuje opäť rásť. „Preto je potrebné v parlamentných voľbách 2016 ukončiť toto obdobie stagnácie. Môže to však urobiť len vláda, ktorá bude mať systémové riešenia a odvahu ich aj vykonať,“ vyhlásil Bugár. Zároveň priznal, že občania dnes nevidia takú alternatívu, čo je aj chybou opozičných politických strán. „Na stretnutiach cítim, že ľudia nie sú spokojní so súčasným stavom, nevidia však zatiaľ iné riešenia.

Našou hlavnou úlohou je preto ponúknuť im alternatívu, ktorej uveria,“ uviedol Bugár. Aj to bolo podľa neho hlavným dôvodom sobotňajšieho vyhlásenia Republikovej rady Mosta-Híd, v ktorom pomenovala strany KDH a Sieť ako partnerov, s ktorými Most-Híd chce takúto alternatívu vytvárať. „Najbližší rok nás preto čaká najťažšia úloha – presvedčiť ľudí o tom, že dokážeme vládnuť lepšie a inak ako vládna strana Smer,“ dodal Bugár.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #Smer #zodpovednosť