KDH a Most-Híd chcú mimoriadnu schôdzu o Váhostave

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Most-Híd sa dohodli na návrhu zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu, ktorej jediným bodom bude neúnosná situácia v slovenskom hospodárstve, vzhľadom na nízku vymožiteľnosť práva a škandalózny prípad reštrukturalizácie firmy Váhostav.

01.04.2015 17:42
Ján Figeľ Foto: ,
Predseda KDH Ján Figeľ chce prizvať k návrhu všetkých opozičných poslancov.
debata (63)

Kluby KDH a Mostu-Híd disponujú dostatočným počtom poslaneckých mandátov na zvolanie takejto schôdze. Predseda KDH Ján Figeľ však neuzatvára iniciatívu na zvolanie tejto schôdze len na okruh dvoch politických strán, ale chce prizvať k takémuto návrhu všetkých opozičných poslancov.

„Robert Fico sám pripustil, že manažment spoločnosti, ktorá sa uchádzala o tendre pri výstavbe diaľnic, mohol spáchať trestný čin úmyselným podhodnotením cien. Som preto prekvapený, že premiér túto situáciu neriešil tri roky a vyjadruje sa k nej, až keď Váhostav ohlásil škandalózne nízke preplatenie nezaplatených faktúr na úrovni 15 percent. Takýto veľkonočný balíček pripravila vláda istôt tisícom rodín. Vzhľadom na závažnosť a naliehavosť situácie podáme po veľkonočných sviatkoch kvalifikovaný návrh obsahujúci vecné uznesenia,“ povedal dnes Figeľ.

Podľa Figeľa je táto výzva otvorená aj pre iné parlamentné subjekty. „Je čas na systematické zmeny a na spoločný postup opozície proti okrádaniu občanov cez nastrčené schránkové firmy. V tomto chceme stáť spolu na strane poctivých podnikateľov a slušných ľudí. Už sme začali pripravovať odôvodnenie a návrh uznesení vo vzťahu k vláde, aby sa veci okolo platieb subdodávateľom vyvíjali lepším, nie doterajším smerom,“ dodal Figeľ. Podanie návrhu na konanie mimoriadnej schôdze predpokladá po Veľkej noci. Poslanci za KDH už pred týždňom pripojili podpisy k návrhu na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Aj toto rokovanie NR SR chce opozícia iniciovať po Veľkej noci.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Most-Híd #Váhostav #Ján Figeľ