Pellegrini zrušil ďalší zákaz Pašku, povolil vo vestibule NR SR výstavy

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini zrušil ďalší zákaz svojho predchodcu Pavla Pašku. Po tom, čo Pellegrini umožnil novinárom vstup do parlamentného bufetu, povolil aj konanie výstav vo vestibule budovy zákonodarného zboru.

08.04.2015 10:40
Peter Pellegrini, predseda parlamentu Foto: ,
Predseda parlamentu Peter Pellegrini po nástupe do funkcie opäť otvoril parlamentný bufet aj pre novinárov.
debata

Prvou výstavou po časoch „vlády“ Pavla Pašku je prezentácia celoslovenskej súťaže pre žiakov druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií Ekoposter a súťaž pre deti predškolského veku Pramienok.

Výstavu iniciovala podpredsedníčka Národnej rady SR Erika Jurinová, ktorú oslovila n. o. Kvapka. „Kvapka reálne s deťmi vykonáva rôzne aktivity súvisiace s ochranou a očistou životného prostredia a už viackrát spolupracovali,“ povedala v stredu Jurinová.

Celoslovenská súťaž Ekoposter a Pramienok je zameraná na to, aby žiaci prostredníctvom výtvarnej výpovede predstavili svoj názor na životné prostredie a mysleli, konali a videli ekologicky.

Prvou výstavou po časoch „vlády“ Pavla Pašku je... Foto: Facebook/Erika Jurinová
výstava vo vestibule NR SR, Erika Jurinová, Prvou výstavou po časoch „vlády“ Pavla Pašku je prezentácia súťaže pre žiakov Ekoposter a súťaže pre deti Pramienok. Výstavu iniciovala podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová.

„Niektoré plagáty, ktoré žiaci vytvorili, sú skutočne veľmi vizuálne a obsahovo inšpirujúce. Som veľmi rada, že Národná rada SR môže deťom poskytnúť priestor na vystavenie ich diel a určitú satisfakciu za ich námahu. Možno pre niektorých budúcich malých umelcov je to ich prvá verejná výstava,“ uviedla Jurinová s tým, že za predsedovania Pavla Pašku sa takéto výstavy prestali robiť.

„Som rada, že súčasný predseda Národnej rady SR je v tomto ohľade viac naklonený skultúrneniu Národnej rady SR a vyšiel v ústrety takejto milej iniciatíve,“ dodala.

Predseda parlamentu Peter Pellegrini niekoľko dní po nástupe do funkcie zrušil zákaz svojho predchodcu Pavla Pašku a osobne otvoril parlamentný bufet zástupcom médií. Novinárom zakázal bufet Paška 15. apríla 2014 spolu s ďalšími obmedzeniami voľného pohybu po budove národnej rady, napríklad zamkol prístup k parlamentným výborom.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #NR SR #novinári #Pavol Paška #Peter Pellegrini #Erika Jurinová