Obžaloba v prípade havárie autobusu je už na trnavskom súde

Obžaloba v prípade vlaňajšej tragickej dopravnej nehody autobusu, pri ktorej prišli o život štyri študentky, je už na Okresnom súde v Trnave.

17.04.2015 14:38
nehoda, autobus, dialnica pri piestanoch Foto: ,
Autobus zišiel z cesty, nehodu neprežili štyri študentky.
debata

Prokurátor obžaloval z trestného činu všeobecného ohrozenia vodiča autobusu Milana H., ktorému hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Mojmír Huna.

Autobus so študentmi trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu havaroval 6. júna minulého roku na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Nehodu neprežili štyri gymnazistky. V autobuse bolo 31 cestujúcich – 29 žiakov a dve učiteľky. Päť osôb sa ťažko zranilo, 20 ľahko a dvaja ľudia boli bez zranenia. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Autobus zišiel z cesty, vodič sa pravdepodobne snažil vrátiť naspäť a na prudkom svahu sa autobus prevrátil.

Polícia už pár dní po nehode informovala, že vodič nešoféroval pod vplyvom alkoholu, neprekročil predpísanú rýchlosť na diaľnici a dodržal aj bezpečnostné prestávky. Autobus išiel rýchlosťou 97 kilometrov za hodinu, v čase prevrátenia mal na tachometri 67 kilometrov za hodinu.

debata chyba
Viac na túto tému: #obžaloba #havária autobusu