Zlatého Amosa získal Pavol Leško z Popradu

Spomedzi ôsmich finalistov populárnej ankety Zlatý Amos titul a insígnie, ako aj finančnú odmenu 3 500 eur získal Pavol Leško zo Spojenej školy Dominika Tatarku v Poprade.

05.05.2015 14:55
Zlatý Amos, Pavol Leško Foto: ,
Víťaz finálového kola Pavol Leško zo Spojenej školy Dominika Tatarku v Poprade počas ankety o najobľúbenejšieho učiteľa a učiteľku na Slovensku Zlatý Amos 2015.
debata

Ako informovala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová, Pavol Leško získal aj cenu Jana Gašperana. Finále súťaže učiteľov sa konalo už deviaty raz v košickej historickej radnici. Celkovo žiaci prihlásili do súťaže 35 učiteľov.

Titul Amos sympaťák prostredníctvom internetového hlasovania získal Juraj Mihaľov zo SOŠ automobilovej, Košice. Zlatou školou sa stala Obchodná akadémia Račianska z Bratislavy. Ocenenie Pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať dostali Alžbeta Zubrická z Košíc a Stanislav Titurus z Tlmáč.

Naj učiteľom chémie je Milena Prušanská zo Základnej školy s materskou školou Kuchyňa, Naj učiteľom fyziky je Ľubomíra Záhumenská z Piaristického gymnázia Jozefa Braneckého z Trenčína, Naj učiteľom matematiky je Mária Obselková z Gymnázia Senecká 2 Pezinok.

Tento ročník bol venovaný Pavlovi Dobšinskému a jeho rozprávkam. 17 semifinalistov si vyžrebovalo žánre a rozprávky. V prvom súťažnom kole si žiaci pripravili videovizitky a hovorili o učiteľovi, prečo ho navrhli do ankety a aký majú k nemu vzťah. V druhej súťažnej disciplíne vyžrebované žánre a rozprávky ožili v podaní žiakov a učiteľov. Treťou disciplínou boli bezprostredné odpovede na pripravené otázky moderátora a práve trefné odpovede na ne rozhodli o Leškovom víťazstve.

Záštitu nad anketou prevzal prezident Andrej Kiska, ktorý príjme ôsmich finalistov 11. mája v Prezidentskom paláci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Učitelia #Zlatý Amos