Pravda získala ocenenie Humanista roka

Čestný titul Humanista roka 2015 získala redakcia Pravdy od Spoločnosti Prometheus, združenia svetských humanistov, ktoré sa od roku 1990 usiluje propagovať okrem myšlienok slobody názorov, rovnoprávnosti, tolerancie, ľudskej spolupatričnosti aj dôsledný sekulárny charakter nášho štátu.

22.06.2015 12:00
Roman Hradecký, Nora Slišková, Humanista roka 2015 Foto:
Predseda Spoločnosti Prometheus Roman Hradecký a šéfredaktorka Pravdy Nora Slišková.
debata (5)

Na Svetový deň humanistov, ktorý tradične pripadá na deň letného slnovratu, teda na 21. jún, plaketu s čestným diplomom prijala na slávnostnom zhromaždení od predsedu spoločnosti Romana Hradeckého šéfredaktorka denníka Nora Slišková.

Humanisti Pravdu okrem iného ocenili za to, že „ako jediné z mienkotvorných médií na Slovensku dlhodobo a programovo vytvára priestor pre vyváženú, argumentačne podloženú a najmä vecnú diskusiu o ľudských právach, demokracii a ľudskej dôstojnosti“.

titulka Pravda 7. 2. 2015

V zdôvodnení sa zdôrazňuje 7. február 2015, keď v deň tzv. referenda o rodine vyšla Pravda ako jediný denník na Slovensku s bielou titulnou stranou, na ktorej dominoval text: „Na nezmyselné otázky v referende neexistujú správne odpovede. Ubližujú našim blízkym. Neurobme chybu.“

Poukazuje sa tiež na hodnotné články redaktorov Pravdy, ktoré prinášajú analytickú prezentáciu veľmi zložito získaných a overených faktov, prezentáciu celej mozaiky názorov s cieľom vytvoriť vecnú diskusiu, nájsť jadro problému a tým aj jeho riešenie.

Ústredná rada Spoločnosti Prometheus sa rozhodla udeliť čestný titul Veľvyslanec humanizmu 2015 zakladajúcemu členovi združenia Františkovi Jedinákovi za významný prínos k šíreniu a presadzovaniu humanistických myšlienok.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #Pravda #Humanista roka 2015