Laššáková sa po nehode cíti lepšie

Podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer) mala v sobotu dopravnú nehodu. Zranila si bedrá a driek, vrtuľník ju previezol do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

04.07.2015 19:32 , aktualizované: 05.07.2015 19:00
Lassakova Foto: ,
Poslankyňa Jana Laššáková.
debata (30)

V nedeľu popoludní ju bol navštíviť aj predseda Národnej rady Peter Pellegrini. Podľa neho sa má už lepšie.

„Som rada, že vyšetrenia vylúčili poranenia chrbtice a hlavy. Ešte absolvujem kontrolné vyšetrenia a lekári rozhodnú, kedy pôjdem domov,“ reagovala v nedeľu pre denník Pravda Laššáková.

Nehoda sa stala pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota. Laššáková sedela na zadnom sedadle a podľa polície jej vozidlu nedalo prednosť vozidlo, ktoré odbočovalo na hlavnú cestu. „Podľa doterajšieho objasňovania išla 24-ročná vodička na aute Škoda Fabia v smere z obce Ožďany do Rimavskej Soboty. Pri odbočovaní na rýchlostnú cestu R2 nerešpektovala dopravné značenie, na križovatku vošla bez toho, aby sa presvedčila, či môže odbočiť, a zrazila sa s autom značky Audi, ktoré išlo z Rimavskej Soboty,“ uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Polícia alkohol u oboch vodičov nezistila. Hovorkyňa potvrdila, že audi bolo služobné auto ministerstva vnútra.

Hovorca záchranárov Boris Chmel informoval, že politička si zranila bedrá a driek. „Pri takomto zranení je podozrenie aj na poranenia chrbtice, vrtuľník ju previezol do banskobystrickej nemocnice, šofér nebol zranený. Ďalšia osoba mala ľahšie zranenia,“ uviedol Chmel.

Predseda parlamentu Peter Pellegrini sa u ministra zdravotníctva zaujímal o jej zdravotný stav a včera popoludní ju v banskobystrickej nemocnici navštívil. „Ešte je ubolená, ale ona je veľká bojovníčka. Živo a čulo komunikuje s okolím, je u nej manžel. Počas nášho rozhovoru síce hovorila, čo sa stalo, ale už riešila aj pracovné záležitosti. Chce sa vrátiť čím skôr do práce,“ povedal Pellegrini.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Laššáková