Ľudia sa vysokých teplôt neobávali, víkend si užívali pri vode

Skrytí pod slamenými klobúkmi, s plážovými taškami v rukách a nafukovačkami pod pazuchou hľadajú na pláži miesto, kde by sa rozložili. Slnečné jazerá v Senci pokrýva pred desiatou hodinou dopoludnia čoraz viac pestrofarebných uterákov, karimatiek, diek a plážových stanov. Teploty nad 30 stupňov sú skôr pozvánkou ako strašiakom.

05.07.2015 19:48
Senec, Slnečné jazerá Foto: ,
Slnečné jazerá v Senci sa začali zapĺňať už od rána.
debata (1)

Parkovisko pri južnej strane je beznádejne plné. Miestni sa prichádzajú kúpať pešo, na korčuliach alebo na bicykli. „Západnú“ pláž, ktorá sa ťahá popri plote až k budove potápačského klubu, obsadili rybári. Nahodili udice a schovali sa pred slnkom. Na pieskovom ihrisku lieta futbalová lopta. Družstvá tu súperia o titul majstra Slovenska v plážovom futbale.

Katarína Česelská (21) prišla do Senca s rodičmi a so sestrou z Hlohovca. „Chodíme sem každý rok." So sebou si zobrali najmä nafukovačky. Karty vraj môžu hrať aj doma. Horúčavy, ktoré na nedeľu meteorológovia hlásili, ich neodradili. „Uvidíme, ako dlho tu vydržíme.“ Od deviatej si slnko užíva Mária Turanská (45) z Trnavy. Spoločnosť jej na pláži robí manžel. „Deti sa išli previezť na vodný bicykel.“ Dnes tu rodina trávi deň prvýkrát v tomto roku. Slnečné jazerá však navštevujú tri či štyri sezóny. „Chodíme aj do Sládkovičova, ale tam je to teraz hlava na hlave,“ hovorí Mária.

V Senci sa im páči, pochvaľujú si najmä prostredie. „Je tu všetko, čo potrebujeme,“ dopĺňa Máriin manžel. Z domu si veľa vecí nebrali. Pre krátenie času si pribalili časopis s krížovkami a knihu. Na pohybové aktivity sú teraz leniví.

V tieni sa ukladali rodiny s deťmi, ale aj starší ľudia. Využívali prirodzený chládok, ktorý poskytujú stromy, k dispozícii bolo aj množstvo slnečníkov. Viacerí si priniesli plážové stany, pretože nájsť tienené miesto blízko pri vode bol problém.

Podobne ako v Senci to bolo aj na iných kúpaliskách či jazerách na západe Slovenska. Plný bol napríklad Vincov les v Sládkovičove či bratislavské Zlaté piesky. Ľudia sa neobávali vysokých teplôt a užívali si víkend pri vode.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #teplo