Niekoľko hodín v pokazenom rozpálenom vlaku

Cestujúci v rôznych dopravných prostriedkoch a samotné technické zariadenia majú počas extrémne teplého počasia sťažené podmienky.

07.07.2015 20:00
vlak, železnice Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (4)

Situáciu v prípade ľudí často zachraňuje klimatizácia. Ak však nastane porucha, teploty vnútri dopravného prostriedku môžu stúpať do závratných výšok. Už počas uplynulého víkendu sa o tom presvedčili ľudia, ktorí cestovali vlakom na trase Bratislava – Košice. Podobné udalosti nie sú vylúčené ani v ďalších tropických dňoch.

Aké to je, sedieť niekoľko hodín v páľave v pokazenom vlaku, vie Ivana Stejskalová, ktorá cestovala z Prahy do Spišskej Novej Vsi a po prestupe sa ocitla v rýchliku R609 Spišan. „Problém sa začal v Považskej Bystrici, odkiaľ mal vlak odísť o 16.05, no v ceste nepokračoval. Informovali nás o tom, že na trati je porucha a vlak bude meškať,“ hovorí cestujúca. Po hodine čakania však museli prestúpiť do náhradnej autobusovej dopravy, ktorá ich odviezla na stanicu Horný Hričov, kde ich čakal náhradný rozohriaty vlak bez rušňovodiča. „Opakovane nás zaháňali do vlaku, lebo sme sa snažili stáť aspoň vonku v tieni, lebo vo vlaku sa nedalo vydržať,“ opisuje situáciu Ivana. „Okolo 19.00 večer sme sa pohli, prešli pár kilometrov a vlak sa zastavil s tým, že lokomotíva je pokazená. Vo vlaku sa síce spustila klimatizácia, no v niektorých vozňoch nefungovala,“ dodáva. Nikto cestujúcim nedal informáciu o tom, kedy a či bude vlak pokračovať ďalej. Do Žiliny sa cestujúci dostali až o 22.00 večer.

Mimoriadnu situáciu v sobotu aj v nedeľu spôsobilo strhnutie trakčného vedenia. „V sobotu strhol trakčné vedenie nákladný vlak ZSSK Cargo, v nedeľu na rovnakom mieste rýchlik železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK),“ uvádza štátny dopravca vo svojom tlačovom vyhlásení. Zároveň sa všetkým cestujúcim ospravedlňuje.

Sobotný výpadok postihol 14 vlakov, v nedeľu sa do problémov s vysokým meškaním dostalo až 31 vlakových súprav ZSSK. Jedna zo súprav ostala v sobotu stáť v poli neďaleko Žiliny bez elektrického prúdu. V tomto prípade vo vlaku chýbala aj klimatizácia. „V takomto prípade sú vlaky dočasne ťahané motorovými rušňami do úseku, kde elektrina je. Ani pri tomto ťahaní však klimatizácia vo vlaku nefunguje,“ uvádza Jana Morháčová, hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko. Podľa jej slov dispečeri urobili maximum preto, aby vlaky, ktoré uviazli na trati, mali funkčnú klimatizáciu.

„Nárok na odškodnenie majú cestujúci s medzinárodným lístkom,“ uvádza ZSSK. V prípade, že je meškanie vyššie ako 120 minút, cestujúci môžu požadovať polovicu cestovného. „Vo vnútroštátnej doprave sa podľa legislatívy únie neodškodňuje. Výnimkou sú nad rámec zákonnej úpravy IC vlaky,“ dodáva Morháčová.

Problémy sa dotkli aj štyroch vlakov súkromného dopravcu RegioJet. „Počas celej doby boli cestujúcim podávané nápoje zadarmo, kompletný palubný servis a stevardi a stevardky priebežne informovali cestujúcich o aktuálnom vývoji situácie a následne im asistovali pri vyhľadávaní prípadného náhradného spojenia do ich cieľovej destinácie,“ uvádza hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. RegioJet kompenzuje svojim cestujúcim meškanie aj vo vnútroštátnych vlakoch.

Vysoké teploty však neznamenajú hrozbu len pre samotných cestujúcich. Extrémnym podmienkam sú vystavené aj technické zariadenia a dopravné prostriedky. Pri extrémnych teplotách okolo 40°C môže teplota koľajnice dosiahnuť až 80°C. „Železnice Slovenskej republiky v súvislosti s extrémnymi horúčavami zatiaľ nezaznamenali žiadne vážne poruchy či mimoriadnosti, ani ohrozenie železničnej dopravy,“ uvádzajú ŽSR vo svojom vyhlásení.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #horúčavy #teploty