Výstraha pred extrémnymi horúčavami platí na Slovensku pre celý víkend

Meteorológovia varujú pred extrémnymi horúčavami, ktoré cez víkend zasiahnu celé územie Slovenska. Výstraha 2. stupňa platí v sobotu od 12.00 do 19.00 pre všetky kraje okrem Prešovského a Žilinského.

17.07.2015 12:35
leto, počasie, horúčava Foto: ,
Slovensko cez víkend potrápia extrémne horúčavy.
debata

V Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom, Trenčianskom a Košickom kraji sa očakávajú teploty 35 až 37 stupňov Celzia. Zvyšok územia zasiahnu horúčavy dosahujúce 30 až 34 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dokonca výstrahu prvého stupňa na noc pre juhozápad Slovenska. Nočná teplota vzduchu tu neklesne pod 20 až 22 stupňov Celzia.

Výstraha druhého stupňa bude platiť aj v nedeľu od 12.00 do 18.00 na celom území Slovenska okrem Prešovského a Žilinského kraja, kde zostáva v platnosti výstraha druhého stupňa.

Výstrahu druhého stupňa pre 12 okresov juhozápadného Slovenska vydal SHMÚ aj na piatok. Dnešné teploty sa v okresoch Bratislava, Malacky, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš vyšplhajú na 35 stupňov Celzia.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #horúčava #meteorológovia