Horúčavy v stredu potrápia juhozápad, vo štvrtok juhovýchod

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril na stredu výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami na 22 okresov južnej a západnej časti Slovenska.

22.07.2015 10:38
debata

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril na stredu výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami na 22 okresov južnej a západnej časti Slovenska. V čase od 13:00 do 18:00 sa teploty vyšplhajú na 35 až 37 stupňov Celzia v okresoch Bratislava, Malacky, Skalica, Senica, Pezinok, Trnava, Piešťany, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Hlohovec, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Pre stredné časti Slovenska vydali meteorológovia výstrahu 1. stupňa, severné Slovensko bude v stredu bez mimoriadnych javov.

Výstraha 2. stupňa platí aj vo štvrtok pre juhovýchod Slovenska. Teploty v popoludňajších hodinách opäť dosiahnu 35 až 37 stupňov Celzia v okrese Levice, Krupina, Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Košice mesto a Košice okolie, Trebišov, Michalovce a Sobrance. Pre celý zvyšok krajiny vydali meteorológovia výstrahu 1. stupňa.

Na piatok zatiaľ SHMÚ žiadne výstrahy pred horúčavami nevydal.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #leto #horúčavy #teplo #SHMÚ #teploty