Procházka: Ficova vláda bola jedna premeškaná príležitosť za druhou

Problémom druhej vlády Roberta Fica od začiatku doteraz je, že to bola jedna premeškaná príležitosť za druhou, myslí si predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

25.07.2015 15:44
Radoslav Procházka Foto: ,
Predseda strany Sieť Radoslav Procházka.
debata (146)
„Pretože taký silný mandát tu nemala ešte žiadna vláda. Urobili aj niekoľko dobrých vecí, ale na každú dobrú vec pripadlo mnoho ďalších, ktoré posúvali krajinu skôr dozadu ako dopredu,“ povedal v rozhovore Procházka. Pri takej politickej sile, akou disponoval predseda vlády Smeru, sa podľa lídra Siete dali položiť základy pre to, aby Slovensko nečelilo tak masívnemu odlivu ľudskej kvality, najmä pokiaľ ide o mladú generáciu. To má podľa Procházku samozrejme dopad aj na rodiny, sociologické a demografické dôsledky.

Slovensko ako štát po takmer 25 rokoch stále nie je v stave, že by sa na jeho služby dalo spoľahnúť, myslí si predseda Siete. „Že by bol jednoduchý, priateľský na obsluhu a že by fungoval. To je jeden z nosných motívov nášho úsilia. Dať ľuďom, či už sú to pracujúci rodičia, zamestnanci, podnikatelia, seniori, verejné služby, ktoré sú kvalitné a jednoducho dostupné pre každého rovnako,“ vysvetlil Procházka.

Na štát by sa podľa neho malo dať spoľahnúť a občania, ktorým patrí a ktorí ho živia, by z neho mali mať reálny osoh. „Toto sa Ficovej vláde nepodarilo, a bol to taký veľmi náhodný, nesystémový spôsob plátania takých čiastkových dier. Ale ten štát potrebuje prinajmenšom v oblastiach, akou je napríklad zdravotníctvo, generálnu opravu,“ uzavrel Procházka.

146 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Radoslav Procházka