Smrť muža a ženy z Medera spôsobila žieravina

Prvé výsledky vyšetrovania smrti trojčlennej rodiny vo Veľkom Mederi hovoria o tom, že matka a jej syn boli otrávení žieravinou. Pre Pravdu to povedal zdroj blízky vyšetrovaniu. Podľa neho až ďalšie dokazovania a znalecké posudky ukážu, či nápoj vypili dobrovoľne, alebo ho im niekto podal.

29.07.2015 15:17 , aktualizované: 20:00
debata (9)

Muži zákona objavili telá rodiny v pondelok večer v byte na Komárňanskej ulici. „Po vojdení do bytu našli 56-ročnú ženu, ktorá ležala v spálni na posteli, jej 60-ročného manžela a v ďalšej izbe na gauči ležal ich 33-ročný syn,“ uviedla Martina Kredatusová, krajská policajná hovorkyňa v Trnave. Podľa informácií denníka Pravda našla polícia 60-ročného muža obeseného a vedľa jeho ženy ležal usmrtený pes.

Odborníci z oblasti zdravotníctva upozorňujú, že vypitie žieraviny spôsobuje v tele nepredstaviteľné škody, ktoré sa väčšinou končia smrťou. „Po vypití kyseliny alebo inej žieraviny začína rozleptanie už v ústnej dutine, následne postihuje hlasivky, hrdlo, dýchacie cesty, pažerák a žalúdok. Človek začne krvácať a dochádza napríklad k prederaveniu pažeráka aj žalúdka,“ opisuje pôsobenie tejto látky na organizmus záchranár Karol Jarábek.

On sám bol svedkom dvoch alebo troch prípadov, keď ľudia vypili žeravinu. „Dokonca jedna mladá žena takto chcela spáchať samovraždu. Napila sa čpavku a hoci jej hneď bola poskytnutá pomoc, mala natoľko poškodený pažerák, že po troch mesiacoch zomrela,“ povedal Jarábek. Na spôsobenie vážnych komplikácii stačí hlt kyseliny, závisí od jej koncentrácie. Žieravina spôsobuje už v ústnej sliznici veľké poškodenie a silné bolesti, takže sa jej nedá vypiť veľa.

Obyvatelia Veľkého Medera tvrdia, že išlo o nekonfliktnú rodinu, ktorá síce bojovala s dlhmi a hrozila jej exekúcia, ale žila pokojným životom. Susedia tvrdia, že deň pred tragédiou rodina oslavovala. Nič nenasvedčovalo tomu, že by si chceli siahnuť na život.

Veľké dlhy mal mať syn, rodina ich nedokázala splácať a hrozilo, že exekúciou prídu o strechu nad hlavou. Otec bol nezamestnaný a robil len príležitostné práce, matka poberala invalidný dôchodok. Prípad zatiaľ polícia vyšetruje ako vraždu.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #vražda #pitva #žieravina #dokazovanie