Únosca Jozefa Mišenku podal dovolanie proti rozsudku

Najvyšší súd SR sa bude zaoberať prípadom únosu podnikateľa Jozefa Mišenku. Na budúci týždeň je naplánované pojednávanie s Bystríkom Šuhajdom, ktorého v tomto prípade už právoplatne odsúdil v septembri 2014 nitriansky krajský súd za obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu na 22 rokov. Voči tomuto rozsudku podal odsúdený v máji dovolanie.

03.08.2015 11:12
debata

Bystrík Šuhajda je odsúdený na 22 rokov za to, že podľa súdu zorganizoval v roku 2008 únos topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku. Únoscovia od rodiny najskôr zinkasovali tri milióny korún a následne žiadali ďalších päť, no tie už nedostali. Mišenkovi sa vyhrážali smrťou, mali pre neho vykopaný aj hrob, ale nakoniec ho prepustili.

Bystrík Šuhajda tvrdil, že pre vysoké dlžoby únos naplánoval sám Mišenka. On mu naopak podľa svojich slov pomáhal a skrýval ho aj u seba doma. Mišenka bol v čase únosu obvinený z ekonomickej trestnej činnosti.

V roku 2010 kontroverzného podnikateľa Jozefa Mišenku zastrelili v Topoľčanoch v jeho mercedese. Za jeho vraždu boli odsúdení štyria muži, z ktorých jeden dostal doživotie a traja 25-ročný trest odňatia slobody.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #únos #dovolanie #Jozef Mišenka