Piatich osadníkov obvinili z útoku na verejného činiteľa

V súvislosti s útokom v rómskej osade v Rudňanoch polícia zadržala deväť osôb. V utorok vyšetrovateľ polície zo Spišskej Novej Vsi päť z nich obvinil zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa. Informoval o tom hovorca košickej polície Alexander Szabó.

04.08.2015 11:12
debata (21)

Ako uviedol Szabó, obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Vyšetrovanie tohto skutku naďalej pokračuje a orgány činné v trestnom konaní vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony.

Pri policajnom zákroku v nedeľu večer 2. augusta v rómskej osade Zabijanec v Rudňanoch zaútočili na policajtov miestni obyvatelia. Siedmi policajti utrpeli zranenia rôzneho typu s dĺžkou liečenia od štyroch do siedmich dní. Polícia zadržala deväť osôb, z toho troch mladistvých. Pri zákroku bolo zranených aj niekoľko Rómov, lekárske ošetrenie však odmietli. Na zásahu, ktorý trval od 20:10 do 24:00 sa celkovo zúčastnilo 22 policajtov. Od začiatku roka len v Košickom kraji evidujú 25 útokov na policajtov.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Rómovia