Z KDH odišli tí, ktorí nemali naplnené ambície, tvrdí Abrhan

Všetci, čo odišli v tomto volebnom období z KDH, odchádzali preto, že nemali naplnené svoje politické ambície. Dnes je to už podľa predsedu parlamentného poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana zrejmé.

04.08.2015 13:49
Pavol Abrhan Foto: ,
Pavol Abrhan
debata (11)

„Či to bol Daniel Lipšic a Jana Žitňanská alebo potom Radoslav Procházka, ktorí si založili novú stranu. Na ich výzvu dajú odpoveď občania v najbližších voľbách,“ povedal Abrhan. Okrem tejto trojice vystúpil z poslaneckého klubu, nie však z hnutia Marián Kvasnička. Ten tak urobil po tom, čo nepodporil spoločného kandidáta opozície na predsedu NKÚ, ale navrhol vlastnú kandidátku.

Do poslaneckého klubu KDH naopak v tomto volebnom období vstúpili Alojz Hlina, ktorý odišiel z OĽaNO a Jozef Mikuš, ktorý vystúpil z SDKÚ. Okrem nich spoluprácu s KDH nadviazal aj europoslanec Ivan Štefanec, ktorý tiež opustil materskú SDKÚ. „Tých, čo prichádzali, oslovil projekt KDH plus, ktorým chceme vytvoriť priestor, aby sme sa v opozícii donekonečna nedelili, ale dávali dokopy sily v zápase o budúce smerovanie Slovenska. To je príbeh Hlinu, Mikuša i Štefanca,“ konštatoval Abrhan.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Pavol Abrhan