SHMÚ: Slovensku hrozia v nasledujúcich dňoch extrémne horúčavy

Slovensku hrozia v nasledujúcich dňoch opäť extrémne horúčavy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok výstrahu druhého stupňa pre juhozápad a juhovýchod Slovenska, čo znamená, že teploty tu vystúpia na 35 až 36 stupňov Celzia.

05.08.2015 13:20
debata (19)

Pre stredné oblasti platí výstraha 1. stupňa s teplotami 33 až 34 stupňov, severné časti krajiny sú vo štvrtok zatiaľ bez výstrah. V piatok sa vlna horúčav ešte zintenzívni. SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa pre väčšinu územia Slovenska okrem Žilinského kraja a častí Prešovského kraja, kde platí výstraha prvého stupňa. V Bratislavskom kraji môžu teploty dosiahnuť až 37 stupňov Celzia.

V stredu platí na juhozápade a juhovýchode Slovenska výstraha 1. stupňa pred horúčavami. SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa pred búrkami pre strednú časť Slovenska. Až do 18:00 meteorológovia očakávajú intenzívne búrky miestami aj s krúpami v okresoch Levice, Veľký Krtíš, Rimavská Sobota, Lučenec, Revúca, Krupina, Poltár, Detva, Zvolen, Banská Štiavnica, Zvolen, Žarnovica, Detva, Brezno, Banská Bystrica, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #horúčavy #SHMÚ #výstraha