Policajti urobili raziu vo firme Matovičovcov. Spôsobili kolaps, tvrdí Matovič

Šéf OĽaNO Igor Matovič na tlačovej konferencii potvrdil policajnú raziu v rodinnej firme regionPRESS v Trnave. Vyhlásil, že policajti spôsobili kolaps tejto firmy.

12.08.2015 13:24 , aktualizované: 16:21
Igor Matovič, Daniel Lipšic Foto: ,
Líder OĽaNO Igor Matovič (vpravo) a predseda strany NOVA Daniel Lipšic počas tlačovej besedy.
debata (365)

Matovič v reakcii na dianie vo firme, v ktorej už nie je šesť rokov konateľom, vyhlásil, že polícia mala rozkaz spraviť si kópie účtovníctva firmy, namiesto toho si zobrali server a neurobili si žiadne kópie. „Povedali nám, že to vrátia do 90 dní. Pred tlačovou besedou povedali, že si spravia kópie a server možno dnes vrátia,“ uviedol Matovič, ktorý tvrdí, že ho skorumpovaní hajzli nezlomia.

„Vytrhli srdce firmy a celá firma s dvetisíc zamestnancami stojí. Spôsobili jej kolaps. V piatok ľudia nebudú mať výplaty, lebo policajné komando nesplnilo príkaz, ktorý dostal,“ vyhlásil.

Matovič vyhlásil, že je absurdné, že takto dopadne oznamovateľ korupcie. Narážal tým na kauzy nahrávky s Radoslavom Procházkom, ktorá podľa Matoviča dokazovala, že sa Procházka pokúšal zaplatiť za prezidentskú inzerciu v Matovičových novinách v hotovosti bez dokladu. „Ja som verejne oznámil korupciu. Som v pozícii svedka. Táto strana sporu je dnes šikanovaná. Do tejto firmy nabehne komando a firma dostane po papuli,“ vyhlásil rozhorčene Matovič.

Matovič pripomenul, že jeho bývalá firma bola obviňovaná, že okradla štát za dovoz rotačky zo zahraničia. „Neokradol som štát o DPH ani o clo tým, že sme rotačku pred dovozom rozobrali, ale tradovalo sa to. Potvrdilo to aj daňové riaditeľstvo, že dovoz rotačky bol v súlade so zákonom,“ konštatoval. Zároveň konštatoval, že OĽaNO ušetrilo približne 1,5 milióna eur v porovnaní s tým, ak by objednávali reklamu za štandardných podmienok. „Netunelujem stranu v prospech našej rodinnej firmy,“ povedal.

Matovič potvrdil, že ide o akciu špeciálnej prokuratúry a súvisí s kauzou nahrávky.

Na tlačovej besede vystúpil aj Daniel Lipšic, ktorého strana Nova vstúpila s OĽaNO do koalície. Dodal, že keď oznamovali začiatok svojej spolupráce, predpovedal útoky na ich osoby. „Tieto slová sa dnes do bodky napĺňajú. A je to len začiatok,“ dodal Lipšic.

Podľa Lipšica sa týmto začína zastrašovanie, pretože niekto má strach. „OĽaNO ani NOVA nie sú financované oligarchami. Preto treba kampaň proti nám. Moji spolupracovníci boli škandalizovaní a kriminalizovaní. Treba mať gule ísť proti vplyvným v tejto krajine aj za cenu škandalizácie,“ zdôraznil.

Razia v Matovičovej firme

Polícia ráno spravila raziu vo firme manželky šéfa OĽaNO Igora Matoviča regionPRESS na Študentskej ulici v Trnave. Potvrdili to viacerí zamestnanci spoločnosti. Razia mala súvisieť s kauzou nahrávky so šéfom Siete Radoslavom Procházkom.

Išlo o policajtov z Národnej kriminálnej agentúry, ktorí si prišli po účtovné doklady, ktoré im spoločnosť odmietla vydať. Majiteľka spoločnosti Pavlína Matovičová nebola vo firme prítomná, rovnako ani konateľ Radoslav Gloznek, ktorý je na dovolenke v zahraničí. Igor Matovič svoj podiel v spoločnosti pred vstupom do politiky previedol na manželku, k vydavateľstvu schránkových regionálnych novín sa však hlási a hovorí o ňom ako o rodinnej firme.

Kauza nahrávky vyplávala na povrch v júni minulého roka. Matovič vtedy na tlačovej konferencii vyhlásil, že nahrávka dokazuje, že sa Procházka pokúšal zaplatiť za prezidentskú inzerciu v Matovičových novinách v hotovosti bez dokladu.

365 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #OĽaNO #Igor Matovič #Národná kriminálna agentára