V Trnave bude nával, otvoria City Arenu

Takmer po dvoch rokoch výstavby otvoria v sobotu predpoludním trnavský športovo-nákupný komplex City Arena. Investor sľubuje veľkolepé večerné podujatie s futbalovými zápasmi, koncertmi a ohňostrojom na vynovenom Štadióne Antona Malatinského. V okolí komplexu očakávajú 20-tisíc ľudí, z ktorých mnohí prídu autom. Premávka bude hustá.

20.08.2015 15:00
trnava, city arena pred otvorením Foto:
Do slávnostného otvorenia trnavského športovo-nákupného komplexu City Arena zostávajú hodiny.
debata (9)

Okrem domácich sa do Trnavy chystajú aj „cezpoľní“. Veľká časť preto príde autom. Podzemné garáže arény majú 900 miest. Jej vedenie chce predísť prípadnému dopravnému kolapsu. Návštevníkov preto prosí, aby neparkovali v podzemných garážach a radšej si našli miesto na niektorom z verejných parkovísk.

Ľudia sa sem budú schádzať už dopoludnia, pretože o desiatej hodine otvoria nákupnú časť. Na ploche takmer 30-tisíc štvorcových metrov nájdu 120 obchodov, ktoré lákajú úvodnými zľavami. Jej súčasťou bude najväčší trnavský multiplex Cinemax s piatimi kinosálami, bowling či fitnescentrum.

„Nápor čakáme už od rána, no počet návštevníkov momentálne ťažko odhadnúť,“ povedal mediálny zástupca projektu Ľudovít Tóth. Medzi druhou a pol štvrtou popoludní je naplánovaná autogramiáda najväčších hviezd tímov, ktoré sa predstavia na večernom otvorení futbalového štadióna.

Práve večer organizátori predpokladajú najvyššiu návštevnosť. „Rátame, že medzi šiestou a siedmou večer bude v City Arene a jej okolí asi 20-tisíc ľudí. Na večernú šou sa chystá 15 500 divákov," dodal Tóth.

Investor sľubuje veľkolepú šou, akú Trnava ešte nezažila. Prvým výkopom sa začne o siedmej večer duel starých pánov Spartaka Trnava so starými pánmi Ajaxu Amsterdam. V druhom zápase si o pol deviatej zahrá Spartak Trnava proti brazílskemu futbalovému klubu Atletico Paranaense.

Na západnej tribúne, ktorá je vyhradená pre koncerty, vystúpia napríklad britskí rockeri The Sweet, ktorí boli populárni najmä v 70. rokoch minulého storočia. Na štadióne sa objaví aj anglický dídžej Dario G, ktorý je držiteľom ocenenia MTV Music Awards. Špeciálnym hosťom bude česká popová hviezda Michal David. O jedenástej v noci sa nad divákmi rozžiari ohňostroj.

Oveľa väčší počet návštevníkov zvládlo mesto počas návštevy pápeža Jána Pavla II. v roku 2003. „Vtedy sme očakávali až 100-tisíc ľudí,“ prezrádza hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič. Organizáciu dopravy a tiež presúvanie turistov vtedy zabezpečovala samospráva.

Otvorenie City Areny je podľa Tomašoviča nová situácia. Víkend podľa neho preverí, ako mesto zvládne nápor dopravy, ktorý bude súčasťou každého významnejšieho športového podujatia. V sobotu bude dopravu organizovať investor vlastnými silami spolu so štátnou i mestskou políciou. Z parkoviska pri závode ŽOS na Koniarekovej ulici bude k aréne premávať kyvadlová doprava.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #futbal #Trnava #ohňostroj #City aréna #Štadión Antona Malatinského