Prieskum: Voľby by vyhral Smer, hlas by mu dalo 38,5 percenta ľudí

Ak by sa parlamentné voľby konali v októbri, vyhrala by ich strana Smer so ziskom 38,5 percenta hlasov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Agentúry MEDIAN SK.

12.10.2015 18:23
debata (192)

Agentúra prieskum robila od 17. augusta do 13. septembra formou osobných rozhovorov a vyplnením webdotazníkov na vzorke 1 102 respondentov. Vzorka bola reprezentatívna pre dospelú populáciu SR z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkosti miesta bydliska, kraja a národnosti v južných okresoch Slovenska.

Podľa výsledkov prieskumu by za Smerom skončila strana #Sieť zo ziskom 8,5 percenta hlasov. Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) by podporilo 7,9 percenta respondentov a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by podporilo 7,6 percenta opýtaných. Slovenská národná strana (SNS) by získala sedem percent a Most-Híd by volilo 6,5 percenta voličov.

Strane Sloboda a Solidarita (SaS) by dalo svoj hlas 6,1 percenta opýtaných. Do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostala Strana maďarskej komunity (SMK), ktorú by volilo 4,6 percenta respondentov. Pred bránami parlamentu by skončila aj SDKÚ-DS, ktorú by tiež volilo 3,1 percenta opýtaných.

Na voľbách by sa podľa výsledkov prieskumu zúčastnilo 52,7 percenta ľudí, nezúčastnilo by sa 44 percent opýtaných a zvyšných 3,3 percenta sa ešte nerozhodlo, či by sa na voľbách do NR SR zúčastnili.

192 debata chyba
Viac na túto tému: #parlamentné voľby #Median SK #volebný prieskum