Počiatek pripúšťa, že ustúpi RegioJet-u pri IC vlakoch

Minister dopravy Ján Počiatek pripúšťa, že pri prevádzke IC vlakov ustúpia a vytvoria väčší priestor pre spoločnosť RegioJet, aby mohla prevádzkovať vlaky na trati Bratislava – Košice a späť.

03.12.2015 16:20
vlak, stanica, cestovanie, zeleznica, doprava,... Foto: ,
RegioJet koncom novembra oznámil, že s prevádzkou diaľkových vlakov z Bratislavy do Košíc a späť skončí v prvom štvrťroku 2016.
debata (41)

„Momentálne sme vo finálnej fáze vyhodnocovania prevádzky IC vlakov, ktoré prevádzkuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). RegioJet pomenoval dôvod odchodu pre to, že konkurujú na tejto trati aj komerčné železničné IC vlaky. Je z môjho pohľadu veľmi pravdepodobné, že z tejto pozície ustúpime a vytvoríme tak ešte väčší priestor pre RegioJet, aby prevádzkoval túto službu, ktorá, ako ste povedali, sa stala populárnou,“ povedal počas parlamentnej Hodiny otázok Počiatek. Minister dopravy tak odpovedal na otázku poslanca KDH Pavla Zajaca, ktorý sa ministra pýtal, aké kroky Počiatek podnikne, aby obľúbený prepravca RegioJet neodišiel z trate Bratislava – Košice, keďže ľudia sú so službami spokojní.

RegioJet koncom novembra oznámil, že s prevádzkou diaľkových vlakov z Bratislavy do Košíc a späť skončí v prvom štvrťroku 2016. Zdôvodnil to nečinnosťou ministra dopravy Jána Počiatka, ktorý podľa prepravcu nezabránil ZSSK v poškodzovaní konkurenta nekalou súťažou a podnákladovými cenami v IC vlakoch. Ministerstvo a štátny prepravca to odmietli. RegioJet tvrdí, že stratil nádej na férové podnikanie na Slovensku.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #železnice #vlaky #Ján Počiatek #RegioJet #Železničná spoločnosť Slovensko