Výpovede podali aj sestry v Trstenej a Dolnom Kubíne

Do hromadných výpovedí v slovenských nemocniciach je už zapojených deväť nemocníc. Najnovšie podali výpovede sestry a pôrodné asistentky aj v Trstenej a Dolnom Kubíne a pridali sa tak ku kolegyniam z Horného Považia a Oravy.

23.12.2015 19:08
debata (20)

Spolu tak v slovenských nemocniciach sestry a pôrodné asistentky doteraz už podali 1 397 hromadných výpovedí.

"V stredu podalo výpoveď 17 sestier v dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne a šesť sestier v Nemocnici s poliklinikou Trstená,” uviedol riaditeľ kancelárie Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Milan Laurinc s tým, že aj po stiahnutí niekoľkých výpovedí je stále 1 079 aktívnych hromadných výpovedí.

S hromadnými výpoveďami začalo 200 sestier zo Žiliny v novembri tohto roka. Následne svoje výpovede dali aj sestry a pôrodné asistentky z prešovskej a bojnickej nemocnice, z Fakultnej nemocnice v Košiciach, v Trnave, v Poprade, v Trenčíne a z Univerzitnej nemocnice v Martine.

Sestry a pôrodné asistentky na Slovensku majú tri požiadavky. Zákon o odmeňovaní musí podľa nich platiť pre všetkých zdravotníkov. Taktiež je podľa nich potrebné zvýšiť koeficienty pre výpočet základnej zložky mzdy, ako aj zvyšovať základnú zložku mzdy každé tri roky praxe.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #výpovede sestier