Zdravotníci na východe Slovenska sa dohodli na spolupráci

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti na východe Slovenska sa dohodli na spolupráci. Ako informovala riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Čižmáriková, šéf rezortu Viliam Čislák inicioval stretnutie na pôde Prešovského vyššieho územného celku.

13.01.2016 16:52
debata (22)

Na základe tohto podnetu sa v stredu v Prešove stretli všetci poskytovatelia zdravotnej starostlivosti z celého regiónu východného Slovenska, a to zástupcovia súkromných nemocníc, mestských aj štátnych nemocníc. Prítomní boli aj zástupcovia Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby a ďalších staníc záchrannej zdravotnej služby v tomto regióne. Všetci poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí sa na pracovnom stretnutí zúčastnili, potvrdili, že sú pripravení v prípade potreby spolupracovať a poskytnúť súčinnosť.

Minister zdravotníctva informoval, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici Jána Adama Reimana v Prešove je plne zabezpečené, realizujú sa aj plánované výkony. "Pacienti sa nemusia obávať, že by im nebola poskytnutá potrebná zdravotná starostlivosť, nemocnica zabezpečila prevádzku a fungovať bude aj naďalej. Nie je žiaden dôvod na pochybnosti,“ zdôraznil minister Čislák.

Vo Fakultnej nemocnici Jána Adama Reimana v Prešove nenastúpilo do práce k utorku spolu 136 sestier, ktoré sú vo výpovedi. "Som traumatológ, začínal som ako ošetrovateľ, prešiel som celé Slovensko ako záchranár v sanitke, lietal som k najvážnejším prípadom vo vrtuľníku. Neviem si predstaviť, že by som opustil pacienta a bez oznámenia neprišiel do práce. Ľudsky neviem takýto čin pochopiť a podľa mňa je za hranicou etiky,” reagoval na tlačovej besede v utorok Čislák.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Viliam Čislák