Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem úsekov na D1, R2, R3 a R4 na severe a východe Slovenska, kde sa nachádza čerstvý sneh do jedného centimetra, informuje Slovenská správa ciest.

15.01.2016 10:48
debata

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na strednom a východnom Slovensku je povrch vozoviek pokrytý snehom v hrúbke jeden až tri centimetre. Čerstvý sneh do piatich centimetrov je na vozovkách na Orave a Spiši.

Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je vlhký až mokrý, okrem HP Vrchslatina, Huty, Pusté Pole, Látky-Prašivá, Chorepa, Šturec, Donovaly a Čertovica, kde je povrch vozovky pokrytý kašovitým až utlačeným snehom do jedného až troch centimetrov. Čerstvý sneh jeden až tri centimetre je na vozovke na HP Vernár, Podspády, Dobšiná, Zbojská, Branisko, Ďurďošík a Dargov. Na HP Súľová a Grajnár je čerstvý sneh do štyroch až piatich centimetrov.

Na ceste II/548 v úseku Štós (Bodva)-hr.okr. KS/GL, II/552 v úseku Nižná Hutka – Zemplínska Teplica a II/576 v úseku Bidovce – Bohdanovce je nutné použiť snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 on resp. pre vozidlá na 10 m. Na ceste II/524 v úseku odb. Majere-Banská Štiavnica a na cestách III. triedy v obvode Banská Štiavnica,Belá je zľadovatený sneh do troch centimetrov. Znížená dohľadnosť pre silné sneženie do 100 m je v lokalite Batizovce, Švábovská stráň, Iliašovce, Pastierske, Poprad-Letisko, Štrba a Važec. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #doprava #cesty #sneh #zjazdnosť