Slota havaroval, odmietol sa podrobiť dychovej skúške

Bývalý 62-ročný poslanec zo Žiliny Ján Slota po pondelkovej nehode čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz.

19.01.2016 09:22 , aktualizované: 11:27
Ján Slota, autonehoda Foto: ,
Slotov Porsche Cayenne musela po havárii odviezť odťahová služba.
debata (67)

Na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do policajnej cely, lekár totiž rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení. Informoval o tom žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Nehoda sa stala medzi Lietavskou Lúčkou a Porúbkou pri odbočke na Lietavskú Svinnú (okres Žilina). Podľa svedkov havárie Slota okolo 18:00 hodiny na Porsche Cayenne narazil do pred ním idúceho Audi A6. To po zrážke ešte narazilo do Suzuki SX 4.

Slota sa odmietol podrobiť dychovej aj krvnej... Foto: Renáta Jaloviarová, Pravda
Ján Slota, autonehoda, nehoda Slota sa odmietol podrobiť dychovej aj krvnej skúške, previezli ho do nemocnice.

Vodiča Audi jednorazovo ošetrili, nikto iný nebol zranený. Vodičom Audi a Suzuki (56, 39) alkohol nezistili. Slota sa odmietol podrobiť dychovej aj krvnej skúške a bol prevezený do nemocnice. Pri nehode nebol nikto zranený.

Obvinenému exposlancovi v prípade dokázania viny hrozí až ročný trest. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony, z tohto dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť viac informácií, dodal Moravčík.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Ján Slota